Osnovan ogranak Hrvatske zore u Zagrebu

10.09.2013. 14:14:34

"Za novo hrvatsko vrijeme potrebni su novi ljudi. Hrvatska zora bit će treća, a ne 141. politička stranka. Hrvatski je narod spreman. Šutiti i u ovom trenutku ne pokušati promjeniti nešto, ostajati u rovovima znači supotpisati propadanje zajedno s onima koji u njega vode.", izjavio je Kujundžić.

U ponedjeljak navečer u prostorijama Europskog doma održana je osnivačka skupština Hrvatske zore stranke naroda za grad Zagreb, kojoj su nazočila 132 člana stranke.

Za predsjednika zagrebačkog HZ-a iz izabran je Gordan Žanić, 28-godišnji diplomirani ekonomist, koji je u svome govoru ukazao na potrebu za promjenama, koje su "nužne i za Zagreb i za Hrvatsku."

"Mladi iseljavaju, umirovljenici kopaju po kantama, a poduzetnici jedva preživljavaju", rekao je Žanić,naglasivši da se mora "stati na kraj politici uzimanja“, te da to "ni mladi ni stari ne zaslužuju“. Prema Žanićevim riječima, mladi su "jedinstveni i potrebni zajednici."

"Hrvatskoj zori trebaju oni kojima je sadašnjost teška, ali ne odustaju od budućnosti. Svojim primjerom treba stvarati moralno i demokratsko društvo“, poručio je Žanić. Dodao je da se politika tiče svakoga, a mlade je pozvao da „potrgaju karte za daleki svijet jer ovdje ima budućnosti, uz Hrvatsku zoru, gdje se svačiji glas i ideja jednako čuju.'“ Prema riječima predsjednika Hrvatske zore, dr. Milana Kujundžića, ljudi koji su nazočili skupštini poslali su poruku narodu i Zagrepčanima da je vrijeme da se podvuče crta. Kujundžić je nazočne pozvao da mijenjaju državu "Gospodo, došla je Hrvatska zora, a s Hrvatskom zorom doći će dan", rekao je u svome govoru predsjednik stranke. "Vladajući trebaju uzmicati, no to nije prijetnja, to je demokratska poruka. Ništa se neće dogoditi ako ostanemo u rovovima."

Šutnjom ne treba čuvati tuđe interese, naglasio je dr. Kujundžić i nastavio: „Za novo hrvatsko vrijeme potrebni su  novi ljudi. Hrvatska zora bit će treća, a ne 141. politička stranka. Hrvatski je narod spreman. Šutiti i u ovom trenutku ne pokušati promjeniti nešto, ostajati u rovovima znači supotpisati propadanje zajedno s onima koji u njega vode."

Prema Kujundžićevim riječima u Hrvatskoj treba napraviti inventuru, popisati s čim država raspolaže, koliko kojih resursa imamo na raspolaganju, kako materijalnih, tako i ljudskih. To nitko dosad u Hrvatskoj nije napravio, namjerno ili ne. Čistih računa boje se oni koji love u mutnom. "Hrvatsku zoru nitko neće moći prešutjeti, a kada postane dio naroda, nitko je neće moći zaustaviti."

Gordan Žanić, mladi je diplomirani ekonomist školovan u  SAD-u. Sin je, kako je sam rekao, "na sreću živog branitelja Vukovara", jednog od zapovjednika obrane u Bogdanovcima. Bio je i protukandidat Nadanu Vidoševiću za predsjednika HGK i na čelu zagrebačke organizacije HZ-a će pokušati okupiti oko sebe obrazovane, mlade i one starije uspješne pojedince koji će na sljedećim izborima biti relevantna snaga i jedina opozicija vladajućim elitama u glavnom gradu Hrvatske.

Hrvatska zora nastavlja sa organiziranjem gradskih organizacija u Splitu. 14. Rujna 2013.g. je osnivanje gradske organizacije u Splitu, nekoliko dana zatim u Rijeci i Osijeku, a poslije toga slijede skoro svi gradovi Hrvatske jer je namjera Hrvatske zore razviti moćnu stranačku infrastrukturu i biti prisutna po cijeloj Hrvatskoj i iseljeništvu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.