OSNOVANA JE PODRUŽNICA HRVATSKIH RATNIH VETERANA U NOVOJ GRADIŠKI

24.10.2015. 10:06:33

Udruga Hrvatski ratni veterani i službeno je promovirala rad svoje podružnice u Novoj Gradiški. U ponedjeljak 19. listopada članovi Upravnog odbora središnjice posjetili su, sada i službeno, svoje Predstavništvo u Novoj Gradiški. Nenad Šantalab, predsjednik udruge i Goran Tudić, dopredsjednik, sastali su se sa članovima Predstavništva te dogovorili daljnje aktivnosti ovog ogranka u kojemu su svi članovi od reda umjetnici. To je jedini ogranak u kojemu su gotovo svi članovi orijentirani na umjetnički izražaj bilo da se radi o duborezima, slikarstvu, kiparstvu ili umjetničkoj fotografiji. Svi članovi su se uključili i u projekt udruge pod nazivom „Ratnici u miru“, kroz koji svaki član dobiva mogućnost da predstavi udrugu javno sa svojim radovima i umjetninama. Udruga svojim članovima pomaže i oko prodaje radova, a za uzvrat im omogućuje da preko udruge pokriju svoje izravne troškove na ime izrade predmeta za udrugu. To su najčešće nabava materijala, putni troškovi i slično, te sve što je potrebno da se pokriju i troškovi volontiranja u udruzi. Zadovoljstvo je potpuno jer se članovi tako psihološki osjećaju vrjednijima i jačima pred samim sobom i obiteljima, a i socijalna komponenta projekta se zadovoljava jer se članovi uključuju u život zajednice u kojoj pokazuju i svoje mogućnosti ali i mogućnosti svojih do nedavnih suboraca. Svi od ovoga projekta imaju koristi, i udruga i članovi ali i zajednica što je i cilj društvenog angažiranja civilnog sektora. Na priloženim fotografijama vide se neki od radova članova udruge Hrvatski ratni veterani, mnoge od njih možete i kupiti u humanitarnoj akciji Ratnici velikog srca koja je namijenjena prikupljanju novca za najugroženije braniteljske obitelji. Hrvatski ratni veterani Predstavništvo Nova Gradiška za sada ima sjedište u ulici Bana Mažuranića 88, 35400 Nova Gradiška kod Antuna Marčić koji za sada obavlja dužnost voditelja Predstavništva. Kontakt za sudjelovanje u radu udruge na području Nove Gradiške moguć je sa gospodinom Marčić osobno ili na broj 091 5861 153 ili preko središnjice udruge na 098 600 700. Jedan od ciljeva je u dogledno vrijeme sakupiti dovoljan broj članova i osigurati trajni prostora za rad predstavništva kako bi se predstavništvo moglo transformirati u Stalnu misiju u Novoj Gradiški.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.