Osramotio je sebe, škole i djecu koju ima. Milanoviću, sram te bilo!

06.02.2016. 14:48:14

To je strahotna izjava jednog cinika koji zbog svog porijekla i ljubavi za crvenu komunističku Hrvatsku može pokazati toliko bezobziran odnos, rekao je Šeparović na izjavu bivšeg premijera Zoran Milanović je uoči odlučivanja Predsjedništva Sabora o pokroviteljstvu nad središnjom komemoracijom za Bleiburške žrtve, rekao je kako u Bleiburg idu samo oni koji žaluju za Antom Pavelićem i Maksom Luburićem, a ne za žrtvama. O ovom postupku Zorana Milanovića osvrnuo se pravnik i predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta (HNES) Zvonimir Šeparović u razgovoru za Direktno.hr. Podsjetimo, Zoran Milanović je zaboravio, ili je samo računao na to da je javnost zaboravila, da je i on, još 2008. s izaslanstvom SDP-a, položio vijenac i zapalio svijeće kod Spomen-obilježja na Bleiburškom polju. Tada je rekao da je u Beliburg došao zbog žrtava.

"To je strahotna izjava jednog cinika koji zbog svog porijekla i ljubavi za crvenu komunističku Hrvatsku može pokazati toliko bezobziran odnos prema strašnom stradanju hrvatskog naroda", rekao je Šeparović.

 Bivši ministar pravosuđa se osvrnuo na povijesnu tragediju u kojoj je pogubljeno na tisuće Hrvata.

"Bleiburg je simbol stradanja Hrvata. Tamo su počela stradanja. Tamo se dogodila veleizdaja Engleza koji vraćaju vlakove s ljudima, vojnicima i civilima, djecom i starcima, vraćaju ih natrag u kanđe komunističkih đelata koji su već brusili svoje noževe", kazao je prof. Šeparović.

Iskreno je začuđen izjavom bivšeg premijera za koju kaže da je nemoralna i sramotna za sve, a ponajviše za njega samog.

"Pravo je čudo da jedan relativno mladi čovjek visokog obrazovanja i s pravnim studijem može reći takvu strašnu i mračnu izjavu", rekao je Šeparović.

"Bleiburg su žrtve, ali ne bilo koje. Hrvatske žrtve u prvom redu. Ono što je slijedilo to je ne samo Tezno, a ovaj se „poklonio“ na oba mjesta, nego cijeli put niz Dravu, posebno u Mariboru. Onda dolazi Kočevski rog gdje je Simo Dubajić po vlastitom priznanju ubio 30 tisuća Hrvata, a izjavio je da mu je žao što ih nije ubio i 300 tisuća. Tu je onda Huda Jama pa onda na ulazu i Hrvatsku krvavi doček na Macelju. Macelj je vjerojatno najveće pojedinačno gubilište nad Hrvatima u Hrvatskoj. I put je kao Križni put vodio dalje preko Jasenovca, gdje je progon radio do 48. godine. I onda sve dalje do Belog Manastira i Velesa u Makedoniji. Na tom putu i u cijelom poraču, cvijet hrvatske mladosti je poklan. Tu je započela ljudska i demografska hrvatska kalvarija. Hrvatska se od toga nikada nije oporavila. I tako smo sada tu gdje jesmo, na kraju puta. Jučerašnja sramotna izjava bivšeg premijera Milanovića je strašna", rekao je Šeparović.

"Uzalud velike škole kad nema ni trunke morala. Može ga biti sram, osramotio je sebe i škole koje je završio i djecu koju ima. Milanoviću, sram te bilo!", zaključio je Zvonimir Šeparović u razgovoru za Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.