Ostojić čestitao Bandiću i poručio: Trebat će nam puno sreće!

02.06.2013. 21:13:51

Bandić je osvojio 60,64% glasova birača dok se njih 37,36% odlučilo povjerenje dati Ostojiću.

Rajko Ostojić izgubio je utrku za zagrebačkog gradonačelnika. Tako barem govore prvi obrađeni podaci, doduše nereprezentativni,  koji prednost, i to veliku, daju konkurentu Milanu Bandiću. Bandić je osvojio 60,64% glasova birača dok se njih 37,36% odlučilo povjerenje dati Ostojiću. Ostojić je prihvatio gubitak izbora i protukandidatu, aktualnom i budućem gradonačelniku Milanu Bandiću zaželio uspjeh. - Zagreb je odlučio da sve ostaje po starome i da ništa ne treba mijenjati. To su odlučili oni koji su izašli, ali i oni koji nisu izašli na izbore. Ne preostaje mi ništa drugo nego da aktualnom i budućem gradonačelniku zaželim dobar i uspješan rad. Trebat će nam jako, jako, jako puno sreće! Zahvala svima koji su izašli, zahvala svima koji su glasovali na meni. Isprika ako sam nekoga uvrijedio, moja kampanja bila je čista - kazao je Ostojić i zahvalio svima koji su mu dali glas, koji su se s njim sučelili te uputio isprike svima koje je možda uvrijedio. Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, kazao je da ne mogu biti zadovoljni rezultatom te da za poraz SDP-a u Zagrebu postoji više razloga među kojima je i loša gospodarska situacija u zemlji za koju uvijek građani krive vladajuće. - Ima još činjenica, no bit će vremena za analizu. Treba shvatiti nezaposlene sugrađane. U gradskoj organizaciji su ljudi dali sve od sebe i dalje ćemo se boriti u oporbi za politiku koja će zaustaviti odlazak mladih - kazao je Bernardić napominjući da ne očekuje potrese unutar zagrebačke organizacije stranke. Na pitanje bi li rezultat bio bolji da je on ostao kandidat za gradonačelnika kazao je da je to irelevantno pitanje jer nije bio kandidat. U stožeru Rajka Ostojića komorna je atmosfera, uz novinare i osoblje za odnose s javnosti, za sada je u sjedištu zagrebačkog SDP-a kandidat za zamjenika gradonačelnika Igor Rađenović, dok je Rajko Ostojić upravo stigao. - Dok ne dobijemo prve rezultate previše je nezahvalno bilo što reći. Zaostatak u prvom krugu je bio velik, ali kao što reče naš predsjednik Milanović čuda su na izborima uvijek moguća. Na relativno malom izlasku čuda su još više moguća, prema tome sačekajmo rezultate da vidimo da li je ona objektivno velika prednost iz prvog kruga dostižna - kazao je Rađenović. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.