Osuđeni krivotvoritelj, Denis Kuljiš, svjedočio protiv Tomislava Merčepa

28.01.2014. 18:29:12

28.01.2014.

Kakva je Hrvatska država možda najbolje svjedoči činjenica da se u procesu protiv hrvatskih branitelja pojavljuju razni u najmanju ruku sumnjivi svjedoci, upitne vjerodostojnosti. Pa je tako protiv Tomislava Merčepa svjedočio jedan od udbaških kapitalaca, nedavno izručen Njemačkoj koja ga traži zbog brutalnog ubojstva hrvatskog emigranta, Stjepana Đurekovića, Josip Perković, a protiv Merčepa kao svjedok pojavio se i osuđeni krivotvoritelj, u svim normalnim zemljama krivotvoritelji su ujedno i kriminalci, Denis Kuljiš. Treba li ponavljati tko je Denis Kuljiš, koji navodno pokreće neki portal zajedno s kompanjonom i Mesićevim intimusom Romanom Bolkovićem?

Denis Kuljiš je inače, uz činjenicu da je krivotvorio osobne isprave i osuđeni klevetnik, dakle, dokazani lažljivac kome fašizam nije stran budući da je usporedio pojedinačne zločine u Sisku u obrani spomenutog grada od velikosrpskih fašista s masakrom u Srebrenici u režiji Mladićevih i Karadžićevih fašista, što je mogao učiniti samo lud čovjek ili fašista. Neki inače danas smatraju Kuljiša Dodikovim potrčkom, za one koji ne znaju Dodik je šerif fašističke takozvane Republike Srpske, utemeljene na pokolju u Srebrenici i genocidu diljem BiH. No, Dodik navodno dobro plaća, a novac nema krvavu dimenziju. No, vratimo se mi Kuljišu i suđenju Tomislavu Merčepu, osuđeni krivotvoritelj je potvrdio da nema izravnih saznanja o zločinima koji se Merčepu stavljaju na teret, no, to bivšem uredniku Pavićevog Globusa nije smetalo da iznese neke svoje teorije o Merčepu, koga patološki mrzi već godinama. Naime, Kuljiš tvrdi da je Merčep bio nadređen Munibu Suljiću, Ivanu Rimcu i ostalim osuđenima, nadalje osuđeni krivotvoritelj je naveo da je tekst ''Dosje Pakračka poljana'' objavljen u Globusu napisao na osnovu sudske dokumentacije o ispitivanju osumnjičenih za ubojstvo obitelji Zec koju mu je, tvrdi, proslijedio bivši predsjednik Mesić.  Spomenuti Mesić je, za one koji ne znaju, bivši ustašoid koji je prikupljao, ali i gubio, novac od hrvatskih iseljenika početkom devedesetih, danas ima stanove u elitnom dijelu metropole. Zbog pisanja Globusa o slučaju Pakračka poljana Kuljiš je, napominje, primao prijetnje od samog Merčepa, što je, naravno, istina koliko je istina da Kuljiš nije osuđen kao krivotvoritelj. Recimo da je bivši ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova optužen zbog ratnog zločina protiv civila koji je 1991. navodno počinila postrojba pod njegovim zapovjedništvom. Riječ je o ubojstvima 43 civila i nestanku triju osoba sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. Godinama se pisalo o monstruoznoj likvidaciji obitelji Zec, za koju, naravno, ne može biti, kao što i nije, odgovoran tadašnji državni vrh s obzirom na ratni vihor i kaos u kojem se Hrvatska te kasne jeseni sada već davne 1991. godine našla uslijed velikosrpske agresije. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.