Osvježenje stiže u petak navečer: U 8 sati u Poreču 30 stupnjeva

08.08.2013. 11:05:19

Iako je već danima vrlo vruće, danas nas očekuje vrhunac toplinskog vala i još koji stupanj više. Živa na termometru drži se visoko od ranog jutra. Tako je u 8 sati u Poreču izmjereno 30 stupnjeva, a tek za stupanj niže bilo je u Rovinju, Rijeci, Puli, na Mljetu, Lastovu i Dubrovniku. Takvo vrijeme još će nas pratiti i u petak, iako s nešto više oblaka, a promjena i već željno očekivano osvježenje, stiže nam navečer u petak i u noći na subotu. Uz osvježenje od 10-ak ili više stupnjeva, bit će i grmljavinskih pljuskova, ali moguće je i izraženije nevrijeme. >> POZOR! Vrhunac toplinskog vala očekuje se sutra Jutro će opet biti vedro, ali i malo toplije nego proteklih dana - oko 22 u unutrašnjosti i 25, 26 na Jadranu. Poslijepodne sunčano uz ponegdje malu naoblaku i vrlo vruće, temperature će biti uglavnom od najmanje 38 do najviše 40 stupnjeva. Puhat će i dalje slab južni ili jugoistočni vjetar. Sunčano i vrlo vruće na sjevernom Jadranu uz također slabo jugo. Rijetkih slabih pljuskova s grmljavinom može biti poslijepodne u gorskim krajevima. I ovdje vruće, od 33 do 38 stupnjeva. Vrlo vruće čeka i Dalmaciju gdje će se također mjeriti do 40, osobito u zaleđu. Ostat će vedro, a puhat će uglavnom slab jugozapadnjak. Temperature mora bez promjena - uglavnom su od 23 do 26, a na sjevernom dijelu do 28 stupnjeva. UV indeks sutra uglavnom visok, a na jugu i dalje vrlo visok. Nakon vrlo vrućih dana nazire se konačno promjena vremena i osvježenje koje nam stiže u petak navečer i u noći na subotu. Uz pad temperature od 10-ak stupnjeva moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. U subotu, pogotovo prijepodne, još će biti promjenjivo, a sa sjevernim vjetrom pritjecat će i svježiji zrak. Na Jadranu će se ova promjena osjetiti u petak navečer na sjevernom dijelu, a u subotu su pljuskovi mogući i na jugu. Najviše će se osjetiti po umjerenoj i jakoj buri koja će puhati od subote, a najmanje će se osjetiti na jugu Dalmacije. U petak navečer promjena vremena, a dotada vrlo vruće uz nerijetko i 40 stupnjeva. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.