Otac Tomislava Tomaševića s Projektom Domovina u Zaprešiću podržao kandidate DP-a

14.03.2021. 11:15:00

Predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Zagrebačke županije, magistar pravnih znanosti Domagoj Lovrić predstavio je u subotu u Zaprešiću kandidaturu za župana Zagrebačke županije, a kandidaturu za gradonačelnicu Zaprešića predstavila je magistra pravnih znanosti, predsjednica zaprešićkog ogranka Domovinskog pokreta i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zaprešića Barbara Knežević.

Kandidate Domovinskog pokreta podržala je i stranka Projekt Domovina, nazočan je bio predsjednik Mate Barun, ali i iz iste stranke Smiljan Tomašević, otac Tomislava Tomaševića, kandidata stranke Možemo za gradonačelnika Zagreba.

“Došli smo dana podržati Barbaru Knežević u ime Projekta Domovina. U Zaprešiću je već davno posijano sjeme promjena,  a da bi do promjena došlo potrebno je puno rada i puno ulaganja. Mi smo kroz protekle četiri godine pokazali da želimo novi ideju, novu  viziju i bez gorčine i s osmjehom na licu idemo po pobjedu”, kazao je Barun.


1 od 12
 
 
Foto: snimka zaslona
Tko je Smiljan Tomašević?

Smiljan Tomašević inače je hrvatski ratni veteran, danas vijećnik u Skupštini Zaprešića.

Smiljan Tomašević jedan je od dvoje vijećnika Projekta Domovina koji su 2017. izabrani u Gradsko vijeće Zaprešića. Druga vijećnica je upravo Barbara Knežević, koja je danas u DP-u.

Tomašević se zalagao i za promjenu naziva ulice Maršala Tita.

“Još u prošlom mandatu, kao gradski vijećnik sam predložio promjenu naziva ulice Maršala Tita. Međutim, iako je i tada HDZ s koalicijskim partnerima imao većinu u Gradskom vijeću, taj prijedlog je ignoriran. Nadam se da će događaji u Zagrebu biti poticaj da i u Zaprešiću dođe do promjena”, rekao je ranije Smiljan Tomašević, potpredsjednik Udruge dragovoljaca domovinskog rata, za Narod.hr. 

Bio je i predlagatelj da se generalu Rudiju Stipčiću, koji je kao dragovoljac Domovinskog rata dao nemjerljiv doprinos u organizaciji obrane Hrvatske, dodjeli jedno od triju zaprešićkih priznanja: nagrada Grada Zaprešića, nagrada za životno djelo ili da ga proglasi počasnim građaninom Grada Zaprešića.

2019. godine, kada je iz postava izložbe posvećene uklonjen portret francuskog dragovoljca Domovinskog rata Jeana Michela Nicoliera, Tomašević je pitao gradonačelnika Željka Turka (HDZ) i vladajuće tko je odgovoran za uklanjanje Nicolierovog portreta te što se planira poduzeti po pitanju tog sramotnog čina. 

Više čitajte ovdje: 

O Projektu Domovina

Stranka Projekt Domovina nastala je kao politički projekt udruge “U ime obitelji” koja je svojim djelovanjem u civilnom društvu prepoznala potrebu za političkom platformom koja će podupirateljima i simpatizerima Udruge osigurati da dobiju svoje autentične predstavnike u tijelima državne, regionalne i lokalne uprave.

Udruga “U ime obitelji” dosad je ostvarila više uspješnih projekata u zaštiti braka i obitelji, promjeni nepravednog izbornog sustava, razotkrivanju korupcije u državnim institucijama, povezivanju, organiziranju, informiranju i edukaciji građana. Iako su stotine tisuća građana podržale ove projekte, veliki dio političara i političkih stranaka sve je učinio da ih zakoči ili spriječi.

Stranka je započela s djelovanjem u 2015. godine, pod nazivom “U ime obitelji – projekt Domovina”. Prvi predsjednik stranke bio je Krešimir Planinić. Pod njegovim je vodstvom stranka pristupila parlamentarnim izborima te je dobila više od 24.000 glasova hrvatskih birača.

U 2016. godini stranka mijenja svoj naziv u “Projekt Domovina”, a vodstvo stranke 2017. godine preuzima Mate Barun.

 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: snimka zaslona

Autor: