MILANKA OPAČIĆ OTIŠLA IZ SDP-a I OSTAVILA DUG ZA ČLANARINU OD 18.000 KUNA

22.09.2018. 10:15:56

OTKRIVAMO: MILANKA OPAČIĆ OTIŠLA IZ SDP-a I OSTAVILA DUG ZA ČLANARINU OD 18.000 KUNA 'Hoću li ga podmiriti? Ja sam u 28 godina svoje za SDP odradila!' Milanka Opačić otišla je iz SDP-a i ostavila 18.000 kuna nepodmirenog duga za članarinu. Kako doznajemo u SDP-u, Milanka Opačić nije plaćala članarinu od početka prošle godine kada je stranka, suočena s financijskim problemima, povećala članarine i to posebno za one članove stranke koji ostvaruju prihode na dužnostima koje proizlaze iz članstva u SDP-u. Tada je određeno više kategorija članarina čiji iznos ovisi o tome koliki je mjesečni prihod. Najniže članarine u simboličnom iznosu od jedne kune određene su za umirovljenike i studente, a najviše plaćaju saborski zastupnici. Milanka Opačić je kao saborska zastupnica bila u rangu onih čija je mjesečna članarina iznosila 1000 kuna. - Članarinu sam uredno plaćala sve dok nije usvojen novi sustav - kazala je kratko Opačić potvrdivši informaciju iz SDP-a.
Privjesak
Na pitanje namjerava li svojoj, sada već bivšoj stranci podmiriti dug, dala je negativan odgovor navodeći kako je ona u 28 godina svoje odradila za SDP. Da izlazi iz SDP-a, Opačić je objavila u srijedu, navodeći kako postaje nezavisna zastupnica, a kao prekretnicu za tu odluku istaknula je četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem joj je postalo jasno da ni jedna strana nema volje izvući SDP iz krize. - Moj utjecaj na to u kojem smjeru će ići SDP sveden je na minimum i svaki moj dan i ostanak u stranci je ustvari sudjelovanje u rastakanju stranke, a to ne želim - rekla je i ocijenila da je SDP postao marginalna oporbena stranka, koja je privjesak svim manjim strankama te da u svim aktivnostima trči za njima.
“Svi su loše rješenje”
- Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke - rekla je Opačić. Ova bivša istaknuta članica SDP-a koja je bila na dužnosti potpredsjednice stranke te ministrica u mandatu Vlade Zorana Milanovića kazala je da će kao neovisna zastupnica podržavati sve one zakonske prijedloge za koje ocijeni da su na korist građanima. Time je de facto najavila da u pojedinim situacijama HDZ može računati na njen glas. U SDP-u su nam rekli kako ne razmišljaju o prisilnom utjerivanju duga koji je Milanka Opačić ostavila na ime neplaćene članarine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.