Otkrivamo monstruozne zločine trpinjskih Srba: rezali su uši i obraze, gurali palice u vaginu i tukli do besvijesti!

01.08.2013. 08:51:53

Ako čelnici hrvatskih Srba i dalje misle da se ljude osumnjičene za ovakve zločine trebalo 'nježno' privoditi i da je riječ o osobama koje prilikom uhićenja ne bi pružale otpor, neka one koji su u bijegu pred hrvatskim pravosuđem pozovu da dođu i da dokažu svoju nevinost. Njihova imena su Borislav Držaić, Jerko Mićić, rođen Stanković, Luka Kršić i Vaskrsije Vasić. U bijegu su Zoran Vajić i Nedeljko Ristić.

Nakon nedavnih uhićenja trpinjskih Srba osumnjičenih za ratni zločin 1991. godine, čelnici SDSS-a  govorili su kako su spektakularna uhićenja pod palicom hrvatskih specijalaca izvedena u cilju  zastrašivanju srpskog življa. Upozoravali su i da su brutalna privođenja od strane hrvatskih 'specijalaca',  Srbe opet bacila u iskušenje da na traktorima napuste Hrvatsku.  Predstavnici hrvatskih Srba hodočastili su i u ured predsjednika Josipovića, žaleći se kako su uhićenici ljudi koji godinama žive u Trpinji i kako im nije jasno zbog čega ih se tereti, a Savo Štrbac iz Veritasa zazivao je Hrvatsku da primjeni Zakon o općem oprosti.

Tragom srpskih žalopoljki, naš je portal istražio zbog kojih je to konkretno zločina u Hrvatskoj dignuta hajka na 'lojalne' Srbe, kako to njihovi čelnici vole isticati. Dnevno hr. posjeduje zahtjev za pokretanjem istrage protiv pripadnika paravojne Teritorijalne obrane Trpinja, u kojemu su pobrojani svi monstrozni zločini za koje ih se sumnjiči i zbog kojih su nakon više od 20 godina privedeni licu pravde. Zarobljenom hrvatskom branitelju Zlatku Gojunu, kako se sumnja, jedan je nožem rezao uho, drugi ga je tukao drškom metle po glavi dok nije pukla. Civilku Mandu Mandić, o kojoj je naš portal već pisao, gurali su u vaginu policijsku palicu, tukli je i ponižavali tjerajući  je prizna da je ustaški snajperist i da je klala srpsku djecu!

Od osumnjičene trpinjske skupine, njih četvorica nedostupna su hrvatskom pravosuđu jer žive na zasad nepoznatim adresama u Srbiji. Njihova imena su Borislav Držaić, Jerko Mićić (rođen Stanković), Luka Kršić i Vaskrsije Vasić. U bijegu su Zoran Vajić i Nedeljko Ristić. Zatočenom civilu Mati Madžareviću krvnici su nožem zarezivali obraze i tukli ga s čim su stigli. To je samo dio optužbi, odnosno sumnji na račun trpinjske skupine. Ako čelnici hrvatskih Srba i dalje misle da se ljude, osumnjičene za ovakve zločine, trebalo 'nježno' privoditi i da je riječ o osobama koje prilikom uhićenja ne bi pružale otpor, neka one koji su u bijegu pred hrvatskim pravosuđem pozovu da dođu i da dokažu svoju nevinost. Riječ je o Zoranu Vajiću  i Nedeljku Ristiću. Četvorica osumnjičenika žive u Srbiji na zasad nepoznatim adresama i nedostupni su hrvatskom sudstvu. Njihova imena su Borislav Držaić, Jerko Mićić, rođen Stanković, Luka Kršić i  Vaskrsije Vasić.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.