OTKRIVANJE SPOMEN OBILJEŽJA BRANITELJIMA LIPIKA

03.12.2016. 10:30:29

Trećega prosinca 2016. godine ,tri dana prije dvadeset pete obljetnice oslobođenja Lipika od povampirenih srpskih koljača otkriva se spomen obilježje poginulim braniteljima Lipika. Okupljanje uzvanika,političara i braniteljskih udruga je u deset sati, nakon toga Sveta misa u crkvi sv.Franje Asiškog. Slijedi svečani mimohod branitelja kroz grad a sam čin otkrivanja spomen obilježja predviđen je protokolom za 15.00 sati. Koliko smo uspijeli saznati nitko od vlade Pupovac/Plenković nije najavio svoj dolazak. Zato je svoj dolazak najavio heroj Domovinskog rata Tomislav Merčep. Iako tek nakon 25 godina , poginuli branitelji Lipika dobivaju zasluženi spomen koji će na žalost ,već krajem prosinca ostati zasjenjen „ANTIFAŠISTIČKIM“ spomenikom partizanskom koljaču koji će biti postavljen samo nekoliko metara od spomen obilježja hrvatskim junacima. Partizanski spomenik će bit od mesinga i u prirodnoj veličini. Neće imati naoružanje kako je to bilo uobičajeno  ali će imati veliku petokraku na kapi. Plači zemljo moja kad se nećeš trgnut iz agonije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.