Otkrivanjem spomenika poginulim braniteljima obilježen dan općine Čepin

14.06.2019. 17:25:53

Otkrivanjem spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Čepinskim Martincima, kod Osijeka, u petak je obilježen dan općine Čepin. U izgradnju spomenika četvorici poginulih branitelja uloženo je 150 tisuća kuna, najvećim dijelom iz općinskog proračuna, dok je Ministarstvo hrvatskih branitelja izgradnju sufinanciralo s 30 tisuća kuna. Vijence i svijeće kod spomenika položili su obitelji poginulih branitelja, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, županijskih i općinskih vlasti, Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Općinski načelnik Dražen Tonkovac kazao je kako je izgradnja spomenika započela prije dvije godine, a s njegovim dovršetkom 28 godina nakon pogibije četvorice branitelja, dostojno se obilježava njihova žrtva u obrani domovine i hrvatskog teritorija. Govoreći o općinskim projektima Tonkovac je kazao kako u realizaciju uskoro kreće projekt industrijske zone, vrijedan 13,5 milijuna kuna, od čega je više od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava. Očekuje se i potpisivanje sporazuma za izgradnju nastavno-sportske dvorane, na koju se čeka najmanje 10 godina, a financirat će se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom. Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević izrazio je zadovoljstvo što je, nakon nekoliko pokušaja i rješavanja problema sa zemljištem, završen projekt izgradnje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u ovome mjestu. U sklopu obilježavanja dana općine najboljim učenicima te zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su javna priznanja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.