Otkrivena imena koja stoje iza famozne Građanske Akcije?

08.09.2013. 10:51:56

Ako vam još uvijek nije pretjerano jasna cijela ova zbrka najbolje bi bilo u slučaju da vas zanima da posjetite i jednu i drugu stranicu i pratite on line sukobe hrvatske lijevice i desnice. Kako za sada stvari stoje neće još dugo biti nepoznanica tko se krije iza ekrana. Građanska akcija i Građanska akcija Official Site, nije vam ništa jasno?! Ne trebate brinuti za svoje mentalno stanje ni mi ovu igricu nismo shvatili od prve, ali izgleda da se na Facebooku vodi žustra borba, grupa na grupu.

No, pojasimo malo ovu zbrku GAOS pojavila se kao reakcija na GA. Ova prva GA ovih je dana plijenila pažnju svojim objavama u kojima se preko društvene mreže obračunava s 'ćekićarima' iz Vukovara, a javnost kao i veliki broj naših čitatelja postavljali su si pitanje 'Tko se krije iza te grupe' koja podržava postavljanje ćirilice u 'Gradu heroju'. Nisu dugo trebali čekati odgovor na to pitanje jer na Facebooku je osvanulo priznanje prve GA koja priznaje da radi za SDP te da je njihov vođa Zoran Pusić. Sarkastično govore da ih sponzorira 'Oranica d.o.o., servis malih poljoprivrednih strojeva iz Petruševca. Nedavno su aktivisti iz prve GA izvjesili i transparent na kojem piše -HDZ je opljačkao Hrvatsku-. '

Na stranicama druge GAOS objašnjava se da je taj transparent naručio Ranko Ostojić, a kao izvor se potpisuje Marko Fančović. Pitate se tko je sad Marko?! Navodno je upravo on vođa Građanske akcije broj jedan. O Marku se na internetu ne može pronaći mnogo podataka no spominje se da je po zanimanju novinar te da se tom profesijom bavi dugi niz godina. Iza sebe ima i višestruko iskustvo rada na internetskim portalima i u tisku, a stručnjak je za strip i žanrovsku književnost, književni prevoditelj s više desetina prevedenih knjiga.

To još nije sve! Na stranicama druge GAOS stoje još neki podatci. Naime, kako kažu odlučili su objaviti imena anti-hrvatske, provokatorske te fašističke 'Građanske akcije' iza koje stoji potpredsjednik Vlade i Ministar unutarnjih poslova Ostojić. U GAOS-u objašnjavaju da ministar GA štiti putem veza u pravosudnim odajama, a poziva ih i na kavu u svoje odaje gdje oni navodno često znaju doći i uživati u izradi planova koji bi mogli naštetiti ugledu Hrvata.

Na stranicama GAOS-a navode imena i prezimena kolovođa: Danijel Turina, Božo Juretić, Igor Knežević, Marko Fančović, Matija Babić i Damir Lazić, svoje tvrdnje na stranicama potkrjepljuju i fotografijom.

GAOS proziva novinara Domagoja Margetića koji je također aktivan na stranici prve GA. Margetić je inače poznat po brojnim kontroverzama, 90-ih je bio vođa stranke Hrvatska mladež, a na internetskim stranicama o ovom novinaru piše se i da je bio osuđen zbog malverzacija i dugova prilikom upravljanja ornitološkim rezervatom Crna Mlaka. Koncem studenog 2012. neposredno nakon oslobašanja hrvatskih generala u emisiji Radiotelevizije Srbije Gotovinu je nazvao 'bjelosvjetskim probisvijetom, stranim plaćenikom i kriminalcem' koji je bježeći pred francuskom policijom došao u Hrvatsku došao zarađivati na krvi, leševima i paljevini. U ovoj drugoj grupi GAOS navode i da je jedan od administratora GA Dudo Kečiga. Spomenimo i to da GAOS ne podržava ćirilicu u Vukovaru, a na njihovoj službenoj stranici stoji i veliki broj Thompsonovih fotografija i to u pozitivnom kontekstu.

Ako vam još uvijek nije pretjerano jasna cijela ova zbrka najbolje bi bilo u slučaju da vas zanima da posjetite i jednu i drugu stranicu i pratite on line sukobe hrvatske lijevice i desnice. Kako za sada stvari stoje neće još dugo biti nepoznanica tko se krije iza ekrana. /Iva M./

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.