OTKRIVENI DETALJI: Evo čime će Hrvatska iznenaditi građane!

21.06.2013. 14:59:34

Središnju proslavu ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU-a 30. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu uveličat će 16 predsjednika država, tri predsjednika parlamenta, 15 predsjednika vlada, 10 prvih potpredsjednika vlada i 11 ministara vanjskih poslova, najavio je predsjednik Radne skupine za obilježavanje pristupanja Hrvatske EU Tomislav Saucha. Republika Hrvatska će 1. srpnja 2013. godine postati 28. članicom Europske unije, a Vlada je objavila i detalje organizacije ove velike proslave. >>Što naši sugrađani kažu - Zašto je Hrvatska nova zvijezda Europe? U Zagrebu će se na proslavi pojaviti sam vrh institucija Europske unije: Herman Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta José Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije Miguel Angel Martínez Martínez, potpredsjednik Europskog parlamenta Othmar Karas, potpredsjednik Europskog parlamenta Viviane Reding, potpredsjednica Europske komisije Štefan Fuele, povjerenik Europske komisije za proširenje i Europsku politiku susjedstva   Zasad je potvrđen dolazak ovih predsjednika država članica Europske unije: Traian Băsescu, predsjednik Rumunjske Karolos Papoulias, predsjednik Helenske Republike Giorgio Napolitano, predsjednik Talijanske Republike Dalia Grybauskaite, predsjednica Republike Litve Borut Pahor, predsjednik Republike Slovenije Nicos Anastasiades, predsjednik Republike Cipar Miloš Zeman, predsjednik Češke Republike.   Čini se kako će na svečanosti sudjelovati i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. 'Za njega je ispunjen registracijski obrazac i to smatramo službenom potvrdom njegova dolaska u Zagreb 30.lipnja', rečeno je. Za praćenje svečanosti ulaska Hrvatske u EU akreditirano je više od 500 domaćih i inozemnih novinara. Na Vladin poziv za doniranjem usluga povodom velike proslave odazvalo se 30-tak tvrtki, pa će se tako ugledni gosti prevoziti limuzinama, koje će ustupiti BMW, poklanjat će se kravate, a troškovi organizacije u koju je uključeno oko 700 osoba, neće premašiti planirani budžet za više od 15 posto, rečeno je u Vladi. POSEBNI SVJETLOSNI SPEKTAKL Točno u 22:30 sati na središnjem će se zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića ugasiti sva reklamna rasvjeta, a na okolnim će se fasadama prikazivati razni video klipovi. Za Hrvatsku i njezine građane to je povijesni trenutak i prigoda obilježavanja ispunjenja dugogodišnje težnje članstvu u obitelji europskih demokracija. Hrvatsko članstvo predstavlja i uspjeh politike proširenja Europske unije. >>Evo što se sve mijenja nakon 1. srpnja! Središnja proslava hrvatskog članstva u Europskoj uniji održat će se 30. lipnja 2013. godine, u poslijepodnevnim i večernjim satima, u Zagrebu. Okupit će političke lidere iz zemalja članica Europske unije, zemalja regije Jugoistočne Europe, čelnike europskih institucija te hrvatske uglednike. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.