Otkriveno spomen-obilježje masovne grobnice 'Šuma Jelaš'

14.10.2013. 17:39:47

1_525c242f63030

Spomen-obilježje je podignuto 80-tak metara od masovne grobnice u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci šest mještana Tovarnika i Lovasa, a posmrtni ostaci još tri osobe su pronađeni u pojedničanim grobnicama, u neposrednoj blizini same šume.

Danas je upriličeno otkrivanje spomen-obilježja masovne grobnice "Šuma Jelaš", u istoimenoj šumi.

Spomen-obilježje je podignuto 80-tak metara od masovne grobnice u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci šest  mještana Tovarnika i Lovasa, a posmrtni ostaci još tri osobe su pronađeni u pojedničanim grobnicama, u neposrednoj blizini same šume.

Otkivanju mramornog obeliska nazočili su izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, Vinko Kovačić, izaslanik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo, izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske - Ministar branitelja Predrag Matić, zamjenik ministra unutarnjih poslova, Evelin Tonković, predstavnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske te izaslanstvo lokalne vlasti na čelu s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Po otkrivanju spomen-obilježja, izaslanstva su zapalila svijeće i položila cvijeće.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.