OTVOREN TITOV SEF: Nećete vjerovati što je pronađeno u njemu

28.10.2017. 18:19:04

Državna komisija otkriva tajnu čuvanu 33 godine, otvorili sef Josipa Broza Tita. Naime, nakon njegove smrti 4. svibnja 1980. svi predmeti koji se nalaze u sefu ostat će zapečaćeni, a sef je otvoren prošle godine, a u njemu su nađene neke od najdragocjenijih stvari. Mi vam donosimo spisak stvari koji se nalazio u Titovom sefu, zlato, plavi safir koji je navodno pripadao kraljevskoj dinastiji Romanov iz Rusije, ordenje koje je pripadalo Karađorđevićima. ‘Vrlo veliko bogatstvo nalazilo se u tom sefu. Bile su tu unikatne ogrlice i nakit koji je pripadao porodici Karađorđević’, kazao je jedan od članova komisije. U Titovom sefu bilo je: – 29,366 kilograma zlata u polugama i prahu – 1.271 komad numizmatičkog novca – 2663 zlatnika i dukata – 26.219 američkih dolara – 149 komada nakita (pripadalo obitelji Karađorđević) – 36.000 njemačkih maraka – plavi safir Romanovih – kutije za cigarete, medaljoni, prisvjesci i značke – 18 kompleta posuđa od srebra Dijelite dalje!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.