Otvorena knjiga žalosti za Josipa Briškog, upisao se i ministar: ''Hvala ti za vjernost Domovini i beskrajnu odanost''

25.07.2019. 09:26:58

Ministarstvo obrane radni dan je započelo minutom šutnje za Josipa Briškog koji je poginuo u napadu na hrvatske vojnike u Afganistanu u srijedu. U knjigu žalosti upisao se ministar obrane Damir Krstičević, načelnik glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov, generali i brojni vojnici. Minutom šutnje Ministarstvo obrane odalo je počast poginulom Josipu Briškom, jednom od trojice hrvatskih vojnika napadnutih tijekom misije u Afganistanu. Otvorena je i knjiga žalosti u koju se upisao ministar obrane Damir Krstičević. ''Dragi i poštovani Josipe, hrabro i časno otišao si u vječnost i stao si uz rame najvećih velikana i ratnika. Hvala ti za vjernost Domovini i za beskrajnu odanost Hrvatskoj vojsci. Zauvijek ćeš biti u mislima i srcu svakog hrvatskog vojnika. Počivao u miru hrabri ratniče'', napisao je ministar. U knjigu žalosti upisao se i načelnik glavnog stožera OSRH Mirko Šundov te brojni generali i vojnici. Josip Briški preminuo je u utorak od zadobivenih teških ozljeda tijekom samoubilačkog napada na konvoj s hrvatskim vojnicima u Afganistanu. Osim Briškog, u napadu su ranjena još dvojica hrvatskih vojnika. Jednom od njih je slomljena bedrena kost i nalazi se na liječenju u američkoj vojnoj bolnici u Kabulu. Drugi vojnik ima tešku ozljedu ruke. Preživjeli vojnici nisu u životnoj opasnosti i u Hrvatsku će se vratiti čim se oporave dovoljno da mogu podnijeti put nazad u domovinu. Tijekom dana u Afganistan kreće tim Ministarstva obrane i Oružanih snaga na čelu sa zapovjednikom Zapovjedništva specijalnih snaga briganim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetili ozlijeđene vojnike i pružili podršku ostalim pripadnicima Hrvatskog kontingenta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.