OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI: JE LI RATNA ŠTETA – TABU TEMA!?

02.08.2018. 12:54:37

Političke „elite“ i razne civilne udruge poručuju, sugeriraju : „zaboravite prošlost – okrenimo se boljoj budućnosti“, a crkveni velikodostojnici nešto slično s dodatkom „trebamo oprostiti jer mržnja ne donosi nikome dobro“.

Nije mi poznato tko to koga mrzi jer stradalnici u ovom obrambenom ratu traže samo pravdu i poštivanje Ustava RH-e da smo pred zakonom svi isti bez obzira na vjersku ili drugu pripadnost. Svi mi kršćani poštujemo doživljenu muku Kristovu prije 2000 godina, a njegov nauk nas vodi kroz težak životni put. Treba li i Isusa Krista zaboraviti, je li i On  prošlost koju treba zaboraviti? Ne možemo i ne smijemo zaboraviti tražiti plaćanje ratne štete od strane agresora. Svoj političkoj „eliti“ i mnogim ostalima preporučila bi čitanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku, autora dr.sc. Ante Nazora, tiskane 2011.,naslova : VELIKOSRPSKA AGRESIJA NA HRVATSKU 1990-IH GREATER-SERBIAN AGGRESSION ON CROATIA IN THE 90“S Nakladnik:  Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata – Zagreb. CIP zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem  790504 A CIP catalogue record for this book is available from the National and University Library in Zagreb under 790504 ISBN 978-953-7439-39-2 Na stranici 380 navedene knjige navedeno je: „ Prema novijim istraživanjima ukupna ratna šteta u RH-oj od 1991. do 2004. Iznosi oko 142 milijarde US dolara; izravna ratna šteta 56,5, a neizravna oko 85,5 milijardi US dolara (1995. odnos valuta bio je 1 US dolar =  6,36 kn ). Štete izražene u američkim dolarima (prema hrvatskim cijenama); preuzeto iz. Slobodan Praljak, Procjena ratnih šteta u Hrvatskoj, Zagreb, prosinac 2006. Na toj stranici je objavljena tabela s podjelom ukupnog iznosa ratne štete na kategorije ratne štete: ukupni ljudski gubici, ukupni imovinski gubici, ukupni ratni izdaci i ukupni gubici od mina. Ponovno, do sada već bezbroj puta, navesti ću kako je Stalni sud u Haagu u tužbi za genocid ustvrdio kako je Srbija agresor u cilju stvaranja homogene velike Srbije i da je pri tom učinila niz genocidnih radnji. RH nije dobila neku solidarnu pomoć EU organizacije za obnovu energetskih postrojenja i uništene infrastrukture na PPDS. Cjelokupna obnova trajati će još mnogo godina, možda nikada završena, uz otplatu već uzetih i novo uzetih kredita na štetu kvalitete života cijelog naroda – svih građana i odlaskom bezbroj mladih školovanih obitelji u inozemstvo.
Je li nam ne traženje plaćanje ratne štete i uopće izbjegavanje spomena na najkrvaviji rat nakon 2. Svjetskog rata na tlu Europe i zaborav svih strahota i oprost i  pomirbu s agresorom  preporučuje EU parlament, razne civilne udruge za ljudska prava, masoni, Klub Bilderberg i Trilaterala, a sve zbog što bržeg ulaska agresora, koji je u međuvremenu postao human, liberalan i napredan, u zajednicu  EU država?
Vladajuća politička „elita“, ohrabrena dosadašnjim ne lošim turističkim uspjehom, podiže porezne namete, ne smanjuje PDV ugostiteljstvu itd. bez javnosti poznatih analiza o dobiti ili gubitku u gospodarstvu uzrokovanim tim izmjenama. Najlakše je sve svaliti na leđa građana i ohrabrivati s EU novcima kao da mi ne uplaćujemo u EU kasu. Sve ostaje na riječima, a malo se realizira, sve su prigodni govori pa i obnovi Imunološkog zavoda. Mislim da će nakon ovih zavrzlama, opovrgavanja, ne poštivanja volje naroda i izgovora oko zadnjih prikupljanja potpisa za referendume malo tko imati više snage i volje volonterski prikupljati potpise za referendum o plaćanju ratne štete. Što i tko može utjecati na sadašnje političare da pokrenu postupak traženja plaćanja ratne štete ? Nitko! I dalje će nas plašiti da tako mogu i oni tražiti od nas plaćanje ratne štete. Pa neka, pa će se prebiti, premda smo mi skoro sve u RH-oj što se tiče stambenih objekata i sanirali. U RH-oj samo ukupni ljudski gubici iznose 29.201.434.500  US dolara, a ukupni gubici od mina 1.741.990.138 US dolara, navedeno na stranici 380 gore navedene knjige. Mira Ivanišević/Croative.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.