OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE

27.01.2017. 21:57:22

Poštovana gospođo Predsjednice, na web stranicama Ureda Predsjednice pod linkom  predsjednici RH dane su biografije dosadašnjih predsjednika RH. U biografiji bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića na službenim stranicama Vašeg Ureda za nas je sporna jedna rečenica i smatramo kako ta rečenica nije istinita i implicira nešto drugo, što nanosi štetu Republici Hrvatskoj. Radi se o rečenici  „ Nezadovoljan ukupnom politikom HDZ-a , a osobito politikom prema BiH, napustio je HDZ i osnovao novu političku stranku – Hrvatskih nezavisnih demokrata“. Znamo da je Stjepan Mesić  kao razlog svog odlaska iz HDZ-a objasnio kao svoje protivljenje politici  Vlade RH prema BiH, optužujući prvog hrvatskog predsjednika dr Franju Tuđmana da želi podijeliti BiH s Miloševićem. Isto tako znamo kako to nije istina jer za to ne postoji ni jedan dokaz, niti ga je Stjepan Mesić ponudio kako bi opravdao svoj napad na prvog hrvatskog predsjednika dr Franju Tuđmana. Razlozi Stjepana Mesića i ostalih koji su napustili HDZ bili su posve drugi od njihovog protivljenja politici dr Tuđmana i Vlade RH prema BiH, što je dokumentirano i vrlo lako provjerljivo. Stjepan Mesić i njemu skloni mediji uspjeli su u hrvatski i međunarodni javni prostor ipak „ugurati“  Mesićevu „ istinu“ o razlozima njegova istupanja iz HDZ-a, naročito za vrijeme dva Mesićeva mandata na čelu RH. Vjerujemo i znamo kako Vi dobro znate istinu o razlozima istupanja Stjepana Mesića iz HDZ-a, jer ste i sami tada bili u Vladi RH. Zato nas čudi kako ste dopustili da na službenim stranicama Vašeg Ureda objavi se ( ili ostane )ta sporna rečenica  koja nije istinita i koja tako objavljena na Vašim službenim stranicama dobiva legitimitet i konotacije onoga o čemu stalno „trubi „ Stjepan Mesić, što neopravdano nanosi veliku štetu RH i prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu. Od Vas, gospođo Predsjednice, tražimo da izbrišete tu neistinitu rečenicu iz biografije bivšeg predsjednika Mesića koja se nalazi na web stranicama Vašeg Ureda, jer je dokazano lažna i nije joj mjesto u biografiji koju objavljuje Ured Predsjednice. PREDSJEDNIK ŽV HSP-a Tomislav Čolak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.