Otvoreno pismo županu Istarske županije Valteru Flegi , o neodržavanju mise na Bleiburškom polju i eskalaciji netrpeljivosti ???

11.03.2019. 18:56:27

Valter Flego “eskalacije nasilja u Hrvatskoj koje je vidljivo na svakom koraku u svakodnevnom životu, kroz eskalaciju netrpeljivosti  prema predstavnicima nacionalnih zajednica odnosno manjina, nasilja nad sportašima, maltretiranju najranjivijih ljudi,”  zaboravio je nadodati prema političkim neistomišljenicima, što je konstanta politike IDS-a, koju provodi i on osobno. Podsjećam na odgovor Hrvatske biskupske konferencije “Hrvatska biskupska konferencija sa žaljenjem je primila tu odluku i izražava svoje duboko neslaganje s razlozima koji se navode za takvu odluku i u cijelosti ih odbacuje”,”uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih”.
OTVORENO PISMO
"Poštovanje g.župane Valter Flego!
Ja sam naivno mislila da ste vi po demokratskim standardima i moj Župan, jer ste izabran na legalan demokratski način, ali kako vidim vi ste Župan samo ekstremno lijevo-liberalnoj antihrvatskoj opciji u Istri.
Kako drugačije protumačiti vaše ponašanje prema vašim neistomišljenicima.
Trebao biste znati da u jednoj ” demokratskoj , multikulturalnoj i tolerantnoj”  Istri žive Istrani koji su tu generacijama , a nisu došli  ” priko Učke” koji nisu vašeg svjetonazora, vaše političke opcije, kojima ste vi isto tako Župan po svim demokratskim parametrima.
Prema nama istarskim Hrvatima , narodnjacima koji slijedimo istarski antifašizam koji je duboko kršćanski,  nikako komunistički ,ponašate se  krajnje neprijateljski, što smatram nije ni demokratski,  ni tolerantno , a još manje pogoduje suživotu ili convivenzi u Istri.
Baš suprotno vi kao Župan, Boris Miletić kao gradonačelnik i cijeli vrh IDS-a stalno govorom mržnje širite netrpeljivost i mržnju prema svima koji nisu na vašoj partijskoj crti.
Na društvenim mrežama već se itekako raširio govor mržnje koji vi potpaljujete i širite.
Stoga bi za razvoj demokracije, tolerancije i suživota svih žitelja Istre bilo nužno potrebno da se suzdržite od ovakvih neprimjerenih ispada  dok obnašate funkciju Župana i da se ispričate svojim sugrađanima, koji nisu glasači IDS-a, jer vi ste ipak Župan svih žitelja Istre., a ne samo onih koji su vam dali svoj glas.
Liljana Benčik, Pula".
spomenik za vergarolu
U nastavku slijedi obrazloženje:
Komunizam je isto totalitaran zločinački režim kao i fašizam i nacizam. Metode vladanja su potpuno iste, a vi  sa svojim istupom okrećete  pilu  naopako, kada je riječ o komunističkim zločinima.
Misa na Bleiburgu  je komemoracija za žrtve koje su po izravnom Titovom naređenju pobijene, Razmjeri ubijanja su bili ogromni. Preko 500 000 ljudi je ubijeno bez suda i presude, a Englezi koji su ih isporučili Titu, produžili su tajnost dokumentacije za još 20 godina., da bi sakrili svoju krivicu u tom za čovječanstvo neviđenom činu.
Citiram vas ” Kontinuirana relativizacija nasilnih režima i općenito ekstremizama dovela je do nasilja u Hrvatskoj….” Točno g. Valter Flego .ali i relativizacija zločina vašeg nasilnog komunističkog režima, dovodi do nasilja, kada se javno govori da u Istri komunisti nisu dovoljno “fojbali”, da nisu dovoljno svećenika pobili.
fojbe 1
Vi svugdje vidite ustaše, čim se netko izjasni kao Hrvat , a još i katolik odmah je ustaša. Upravo se vama IDS-ovcima u Istri, gdje ustaše nikada nisu bile, stalno ustaše pričinjaju.
A zašto? Pa zato da gladnim radnicima Uljanika mažete oči sa ustašama, da ne postavljaju pitanje vaše krivice.
A ogromna je IDSova krivica, od Jakovčićeve i Miletićeve vizije povratka Pule moru, do uništavanja industrije i podređivanja turizmu. Od propalog projekta Brijuni-Rivijera i nezapamćene pljačke istarske zemlje do uništenog Uljanika.
Tko govori o fašizmu? IDS, koji je blagonaklono ugošćavao Talijanske neofašiste, koji je ugostio Gianfranca Finija i to na dan 21. rujna ,2010.godine na 90 tu obljetnicu Mussolinijeva posjeta Puli?
Tko poziva načelnike općine Pula u egzilu u Italiji na komemoraciju za Vergarolu ?
U Pulu koja ima legalno na izborima izabranu vlast u Republici Hrvatskoj, dolazi službena delegacija Slobodne općine Pula u EGZILU iz Italije, sa svojom zastavom???
Znači njihove žrtve se mogu komemorirati, a komunistčke sa Bleiburga ne?
Za vas očito žrtva nije žrtva, i mrtve dijelite!
 Koji su to licemjerni dvostruki kriteriji?
O kakvoj fašizaciji pričate, a da pri tome zaboravljate da oko 7 500 Istrana prima Talijanske fašističke mirovine upravo zahvaljujući Mussoliniju, boreći se na strani talijanskog fašizma!
 U Trstu su 3,studenog 2018.godine marširali neofašisti koji su u prvim redovima nosili zastave D’Annunzijeve Rijeke i talijanske Dalmacije, uz neskrivenu potporu Mattea Salvinia, pa vam to nije smetalo i to nadomak Pule.
bazpvica.PNG
Komemoracija u Basovizi
 Da još imate obraza pozivati se na Labinsku Republiku, a pobijeni su nakon rata svi istarski narodnjaci , koji nisu prihvatili komunističku ideologiju, već su ostali vjerni kršćanskom antifašizmu.
Valjda zato nitko od IDS-ovaca nije ni došao na promociju knjige “Milovani” u Dom hrvatskih branitelja 20.veljače ove godine.  Jer kada su komunistički zločini u pitanju onda ste benevolentni, onda nema osude, nema konferencija za medije.
Uostalom i nemate se čime hvaliti kao Amsterdamska koalicija. Pomogli ste HDZ-u da pobijedi u Lici, skupa sa vašim glasovima, a ovdje ih kao napadate.
Politika je stvarno šporka!
***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.