Ovako se Ostojić slikao na Dan pada Vukovara: Ovo nije Jajce 1943. nego Hrvatska 2016. godine

24.11.2016. 08:32:52

Pogledajte kako izgleda kampanja Ranka Ostojića, kandidata za predsjednika SDP-a.  Bivši SDP-ov ministar MUP-a je 17.11. 2016., dan uoči obljetnice Vukovara. slikao okružen komunističkom zvijezdom, istom onom koju su nosili krvnici koji du u to vrijeme ulazili u Grad.
Taj dan je skupina koja se naziva “Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista” Zagrebačke županije organizirala tribinu “Antifašizam danas” na koju je dovela potpredsjednik SDP-a Ranka Ostojića, kandidata za novog šefa te stranke. Ostojića su doveli da provjere kojem kandidatu će dati glas, s obzirom da nisu krili nezadovoljstvo onom što je za partizane učinila SDP-ova Vlada Zorana Milanovića
Ostojić im je kazao kako je njegova želja oformiti široku, zajedničku platformu, novu snagu na kojoj će SDP, kao vodeća stranka ljevice, zajedno s antifašističkim udrugama i udrugama civilnog društva, sa svima koji dijele isti svjetonazor, stati u obranu temeljnih vrijednosti zapisanih u Ustavu.“Možemo biti punopravna članica EU i odlučivati o svemu, ali je istina da se sramimo 9. svibnja koji se slavi u svim zemljama jer je tada poražen totalitarni režim u čemu je veliku ulogu odradio antifašistički pokret predvođen Titom”, kazao je Ostojić. Sudionici skupa zamjerili su Ostojiću slab rezultata SDP-a na prošlim izborima, baš kao i to što nisu izjednačena prava pripadnika oartizanskog pokreta koji je zaslužan za Hrvatsku u postojećim granicama, s pravima branitelja koji su obranili te granice. Na skupu s partizanima Ostojić je napao Brunu Esih i Zlatka Hasanbegovića: “Puno toga bi mogli reći što smo mogli ranije odraditi na druge načine, ali mislim da su momenti sljedeći i da u svakom trenutku trebate promisliti na Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih, na ekipu koja se itekako sprema da u datom trenutku iskorisiti svoju poziciju i dodatno zakovitla podjele unutar Hrvatske”, kazao je Ostojić. Kad smo vidjeli ovu fotografiju zspitali smo se zna li Ostojić koje je ovo stoljeće. Ovo nije Bihać 1942. ni Jajce 1943 godine. Ovo je Hrvatska 2016. godine! Još kad smo vidjeli da se Ostojić u ovakvom ambijentu slikao 17. studenog. dan uoči pada Vukovara. Ti isti pod čijom zastavom Ostojić stoji, i čije simbole slavi, u to vrijeme su ulazili u Vukovar i pripremali pokolj ranjenicima, civilima, vojnicima. Zna li Ostojić koje je ovo stoljeće? Zna li što simbolizira zvijezda petokraka? Manje je važno što je zakonom zabranjena i što policija treba reagirati i prijaviti organizatore. I Ostojića koji slavi komunističku zvijezdu petokraku na Dan pada Vukovara. Ljudski je uvredljivo. Ako već nije došao u Vukovar na Dan sjećanja nije morao na ovakav način vrijeđati žrtve. Ljigavo da ne može ljigavije! Uvredljuvo da ne može gore. Bože, koji je on kreten!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.