OVO JE ANTE, službeno najspremniji vojnik hrvatske vojske!

13.05.2016. 12:39:58

Najuspješniji u muškoj kategoriji za pripadnike oružanih snaga saveznika i partnera bio je francuski časnički namjesnik Lionel Melinard (JFG Naples). Podjelom pehara i medalja najuspješnijim sudionicima jučer, u četvrtak, 12. svibnja 2016., u Grubišnom Polju završeno je natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH „Prvi za Hrvatsku 2016.“ (Best Soldier Competition). Prvo mjesto u muškoj kategoriji za pripadnike OS RH „Prvi za Hrvatsku 2016“ osvojio je pripadnik Hrvatske ratne mornarice poručnik korvete Ante Jović, najbrže prešavši zahtjevnu stazu na području vojnog vježbališta „Gakovo“ i grada Grubišnog Polja dugačku 40-ak kilometara sa 11 radnih i 13 kontrolnih točaka, pod punom vojničkom opremom minimalne mase od 17,6 kg. Drugoplasirani je pozornik Zvonimir Tadejević, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, a treće mjesto pripalo je desetniku Daliboru Vondra, pripadniku Središnjice za obavještajno djelovanje. Najuspješniji u muškoj kategoriji za pripadnike oružanih snaga saveznika i partnera bio je francuski časnički namjesnik Lionel Melinard (JFG Naples).
MORH/J.Kopi
MORH/J.Kopi
Nakon jučerašnjih kvalifikacija u gađanju puškom VHS, ukupno je startalo 145 natjecatelja i natjecateljica, među njima su uz 112 pripadnika OSRH kao predstavnici svojih oružanih snaga ili NATO-ovih zapovjedništava bili i pripadnici vojski Austrije, BiH, Češke, Njemačke, Kosova, Makedonije, Grčke, Slovenije, Danske, SAD, Francuske te Italije. Natjecatelje su na cilju, u krugu Srednje škole „Bartol Kašić“, uz građane Grubišnog Polja i okolnih naselja dočekali brojni gosti, uključujući zamjenika ministra obrane RH Tomislava Ivića, zamjenika i izaslanika načelnika Glavnog stožera OS RH general- bojnika Dragu Matanovića, pomoćnika ministra obrane Zorana Piličića, zapovjednike grana i druge predstavnike MORH-a i OS RH, prvog dočasnika NATO ACO-a časničkog namjesnika Davora Peteka, predstavnike vojno-diplomatskog zbora, savezničkih i partnerskih zemalja čiji su vojnici sudjelovali na natjecanju i drugi. “Na ovoj utrci pripadnici OS RH pokazali su da je hrvatski vojnik spreman na sve izazove, dobro uvježban, obučen i sposoban izdržati sve fizičke i psihičke napore”, rekao je zamjenik ministra Tomislav Ivić dodajući da velikom ugledu natjecanja pridonosi i njegov međunarodni karakter. Osim što su pratili završni dio utrke, građani Grubišnog Polja imali su priliku vidjeti i taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja OSRH koji je uključivao borbena oklopna vozila Patria, vozila MRAP i M-ATV te simulator za borbeni avion MiG-21. Pripadnici Počasne satnije Počasno zaštitne bojne izveli su vojno-akrobatsku ceremoniju, a pripadnici Vojne policije pokaznu vježbu sa službenim psima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.