Ovo je djevojčica zbog koje je australski terorist psihopat počinio pokolj na Novom Zelandu

15.03.2019. 18:36:37

Sumanuti terorist koji je u napadu na dvije džamije u gradu Christchurchu na Novom Zelandu u petak ubio najmanje 49 ljudi, a više od 20 ranio, čini se kako je to, neslužbeno se doznaje, počinio s motivima osvete.
Kako javlja The Daily Telegraph, kao jedno od glavnih opravdanja za napad, Tarrant je u 'manifestu' naveo osvetu za ubojstvo 11-godišnje Ebbe Akerlund u terorističkom napadu na Stockholm 2017. Podsjetimo, tada je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom pokosio svjetinu i ubio četvero ljudi. tarrant je napisao da se djevojčica vraćala iz škole kući kada ju je ubio islamist. ''Nisam više mogao ignorirati napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju vjeru i na moju dušu. Ne mogu ignorirati".

Tko je Ebba Akerlund?

Ebba, koja je bila djelomično gluha, nestala je nakon što se Uzbekistanac Rakhmat Akilov ukradenim kamionom zabio u grupu ljudi u Stockholmu. Nakon napada njezini su roditelji na društvenim mrežama objavili njezine fotografije kako bi je pokušali pronaći, doznalo se da je djevojčica poginula u napadu. Australski je psihopat Ebbino ime u svom 'manifestu' spomenuo nekoliko puta. "Ebba je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Ebba. Njezina smrt, za koju su krivi uljezi, njezina nasilna smrt nagnala me da učinim ovo", napisao je psihopat. Otac djevojčice, Stefan Akerlund, šokiran je time da je terorist s Novog Zelanda iskoristio njezinu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin. "Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružje s imenom moje kćeri na njemu. Kada ćemo, kvragu, napokon moći tugovati u miru", kazao je za The Daily Beast.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.