Ovo nećete čuti na HRT-u: sudionik sukoba u Okučanima rekao što se zbilo

25.02.2016. 07:01:48

Tog dečka sam prvi put tu večer vidio, niti sam znao kako se zove, ni tko je ni što je, rekao je Danijel Filipović U Bujici je uvodni prilog bio posvećen sukobu u Okučanima, koji su mediji predvođeni HRT-om nazvali 'napadom iz nacionalne nesnošljivosti'. Policija je u ponedjeljak izvijestila da to nije slučaj, a novinarka Bujice Lorena Šafarić razgovarala je s Danijelom Filipovićem, koji je sudjelovao u sukobu i pojasnio što se zapravo dogodilo. Jovan Matijević iz Šeovice kod Pakraca žalio se u medijima nakon tučnjave u kafiću Park. U medijima se nije čula druga strana, pa ovim putem prenosimo i drugu stranu. Podsjetimo, Jovan (22), koji je u nedjelju navečer bio glavna vijest na dnevnicima HRT-a i Nove TV, novinarima je prepričao što se dogodilo. Nova TV je objavila i fotografiju s njegovog Facebooka na kojoj Jovan pozira s harmonikom, ali i bakom koja na glavi nosi četničku kapu. Na jednom od kadrova vidi se i kako Jovan u svom domu ima četnička obilježja. "Bilo je prepirke, potukli smo se, ali to nema veze s onim što govore, da je to na nacionalnoj bazi. To nema veze. Tog dečka sam prvi put tu večer vidio, niti sam znao kako se zove, ni tko je ni što je. Bila je stvar da nam se pjesma nije sviđala i eto", rekao je za Bujicu Danijel Filipović. Rekao je da je iz jukeboxa puštao krajiške pjesme. "Došli smo do jukeboxa, da to ne možemo slušati, odmah je nastala gužva. On je taj koji je prvi napao. Ja sam prišao njemu, ali tako je bilo. On je onako... prgav dečko", dodao je Danijel. Izjavu je dao i načelnik Okučana iz redova HDZ-a Aca Vidaković koji je ispričao svoje iskustvo s HRT-om. "Zvali su me da dam izjavu, a nisu pustili izjavu koju sam dao tu u parku", rekao je i dodao da je sve medijski napuhano i da se stvari nisu odvile kako mediji prenose.
Aca Vidaković

Aca Vidaković

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić u prilogu je rekao da se ovakve stvari često događaju, ali da se to javnosti prezentira kao da se to nije dogodilo.
Tomislav Josić

Tomislav Josić

Policija: Nije mržnja

Brodsko-posavska policija izvijestila je u ponedjeljak da kriminalističko istraživanje o okolnostima tučnjave koja se dogodila u Okučanima krajem prošlog tjedna nije utvrdilo obilježja zločina iz mržnje, kako se moglo pretpostaviti po medijskim izvješćima i izjavama nekih sudionika izgreda. "Tijekom kriminalističkog istraživanja nisu utvrđena obilježja zločina iz mržnje", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u vezi s tučnjavom koja se u petak oko ponoći dogodila u ugostiteljskom objektu u Okučanima, glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Antun Jakobović. Rekao je da je remećenje javnog reda i mira počelo nakon što je 22-godišnji mladić s područja općine Lipika uplatio dvije pjesme na glazbenom aparatu u kafić. Prišao mu je 28-godišnjak, koji je prije toga sjedio s četvoricom i od njega zatražio da više ne pušta "takve pjesme", pa su se posvađali. U svađi je 22-godišnjak odgurnuo, a zatim i udario 28-godišnjaka, koji mu je uzvratio, rekao je Jakobović. U sukob su se umiješala još četiri muškarca u dobi od 16, 28, 31 i 36 godina, koji su bili u društvu s 28-godišnjakom. Pokušavajući zaustaviti sukob, umiješao se i 23-godišnjak iz lipičke općine, koji je u kafić došao s mladićem koji je uplatio dva glazbena broja, no dvojica iz skupine su ga ubrzo izgurala van. Tijekom istrage policija je utvrdila kako se sudionici izgreda nisu međusobno poznavali te da su dvojica mladića nastavila noćni provod na lipičkom području. Izgred je policiji prijavila majka 22-godišnjaka u subotu ujutro. Šestoricu od sedmorice sudionika izgreda policija će prijaviti za remećenje javnog reda i mira. O tom izgredu više medija prenosi izjave dijela sudionika tučnjave na osnovi kojih se moglo zaključiti da je povod bila međunacionalna nesnošljivost. Brodsko-posavska Policijska uprava izvijestila je danas kako je tijekom vikenda bilo sedam slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.