OVO NISU IZBJEGLICE, A NI MIGRANTI: Oko 80.000 ih je na granici s Grčkom; viču 'Allahu ekber' i 'Tekbir'

02.03.2020. 16:42:00

Procjene su da se u ovom trenutku u međuprostoru između grčke i turske granice nalazi oko 80.000 migranata, koji po svaku cijenu žele ući na teritorij Europske unije preko Grčke.

Situacija se ubrzano pogoršava praktično na svim dijelovima granice, budući se stvaraju ''čepovi''.

Naime, migranti pokušavaju preskočiti metalnu ogradu i kamenjem gađaju grčku policiju, upotrebljavajući suzavac koji im je podijelila turska policija.

Sve više se mogu čuti poklici ''Tekbir'' i ''Allahu ekber''.

George Lee@Harhalas

Islamist illegal immigrants shouting Allahu Akbar wanting by force to invade Greece.
NO WAY WE SAY!

Ugrađeni videozapis
 

Ruptly
@Ruptly

Migrants make fires in neutral zone to warm themselves

Ugrađeni videozapis

Jesu li ovo jadne izbjeglice, žene, djeca? Ili je riječ o invaziji agresivnih i u borbama već prekaljenih boraca iz bivše tzv. Islamske države?

Samo na ovome dijelu grčko-turske granice spriječen je ulazak gotovo 10.000 migranata u posljednja 24. sata, a prilikom sprječavanja ulaska uhićena su 73 migranta.

Migranti su u ''međuzoni'' između dvije granice zapalili šumu, policija je čitavu noć bila u blizini kako bi spriječila pokušaj ulaska u Grčku. Pitanje je koliko će ovo trajati i kako će završiti, 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: AL/HP/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.