OVO SE NEĆE SVIDJETI MOSTU: Vlaho Orepić osnovao stranku simboličnog imena

04.09.2018. 13:37:27

Bivši Mostovac Vlaho Orepić potvrdio je za N1 da osniva stranku. ‘Nova politika’ je nova politička kultura, upravo jučer sam unajmio prostor. Nastojao sam izbjeći osnivanje stranke, ali ako se bavite ovim poslom trebate imati organizaciju, trebate okupiti ljude, trebate stranku. Udruživanje i suradnja moraju biti u odnosu na konkretan politički cilj. ‘Nova politika’ želi uređenu državu po uzoru na zemlje u koje odlaze naši građani, poput Danske, Irske…’, rekao je Orepić za N1. ‘Nova politika ima simboliku ujedinjavanja lijeve i desne Hrvatske’, smatra Orepić i dodaje da ‘želi snažnu i odlučnu politiku, ali i pomirljivu politiku, politiku suradnje’. ‘Rješenje je u argumentiranoj politici koja je posvećena javnom dobru, tj. obavljanju posla za narod. Rješenje je u institucionalnoj konvergenciji Hrvatske prema EU, tj. prema zemljama uzorima. To je politički cilj, odnosno ishodište političkog okupljanja’, navodi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.