OVO SU SLAVNE ‘PUME’ KORISTILE U RATU! Otvorena izložba autentičnih predmeta 7. gardijske brigade

27.09.2022. 15:34:00

U suradnji s Udrugom veterana 7. Gardijske brigade “Puma” i gradskim muzejom Varaždin organizirana je izložba pod nazivom “Ratni put 7. gardijske brigade “Puma”.

Povod otvaranja izložbe je obilježavanje 30. obljetnice osnutka ove hrvatske vojne postrojbe koja je svojim djelima obilježila hrvatsku, ali i varaždinsku povijest.

Foto: OSRH
Autentični predmeti na izložbi

Na izložbi je moguće vidjeti autentične predmete, fotografije, video materijale iz ratne povijesti Puma, naoružanje i opremu korištenu u Domovinskom ratu te izložbu maketa s tematikom iz Domovinskog rata. 

Kroz suradnju Udruge veterana i pripadnika 2.oklopno-mehanizirane bojne “Puma” iz sastava Gardijsko oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, ovom posjetom izložbi nastoji se očuvati uspomena na Domovinski rat.

Foto: OSRH

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V/Foto: OSRH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.