Ozlijeđeni iz Cessne ostaju na liječenju u splitskom KBC-u

28.06.2022. 16:19:00

SPLIT, 28. lipnja 2022. (Hina) - Pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KBC- a Split Vlatko Ledenko u utorak je izvijestio da je troje pacijenata iz zrakoplovne nesreće s Brača izvan životne opasnosti, da su kod prijema bili pri svijesti i dali podatke o sebi i okolnostima ozljeđvanja, te da ostaju na liječenju u bolnici. 

"Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada, svo troje ozlijeđenih,  žena i dva muškarca će biti zadržani u bolnici. Pilot, mlađa muška osoba je najlakše ozlijeđen i u bolnici će biti dan, dva, stabilan je, dobro je, a ozljede su sanirane. Drugo dvoje putnika je zadobilo teže ozljede, radi se o prijelomima više kralježaka, rekao je dr. Ledenko novinarima ispred bolnice. No, kako je pojasnio, kod oboje putnika je riječ o " stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje i nemaju neuroloških oštećenja".

 Upitan što su mu ozlijeđeni rekli u vezi s nesrećom, odgovorio je da je njegov dojam kako je pilot vrlo prisebno reagirao, osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu, te je napravio najbolje što je mogao u takvim okolnostima, sletio na kamenjar.

On je najodgovornija osoba da posljedice nisu teže, rekao je i dodao da su putnici starije životne dobi

"Pilot je zadobio jednu oveću ranu na glavi koju smo sanirali, a drugih nekih ozbiljnijih ozljeda nema. Mislim da naposljetku ni ovo dvoje putnika neće imati nikakvih trajnih posljedica. Imaju manja natučenja po tijelu, udovima, trupu, ali to je i za očekivati nakon ovakvog mehanizma ozljeđivanja", dodao je dr. Ledenko .

Putnici su zadržani u Zavodu za neurokirurgiju, dok je pacijentica primljena u Kliniku za kirurgiju.

Pad Cessne dogodio se  oko 9.36 sati kada je dojavu o tome dobio brački aerodrom, pa su ubrzo na teren izišle sve hitne službe.  Do unesrećenih su prvi došli brački vatrogasci čijih je 15 kolega sa sedam vozila ostalo na terenu kako ne bi došlo do požara. U potrazi su se koristili i dronovi. Nakon što su unesrećeni pronađeni  pružena im je prva pomoć te su potom helikopterom HRZ-a prevezeni u splitski KBC.

 

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.