Pa dokle više? Predsjedniče Republike, Predsjedniče Sabora, Predsjedniče Vlade hoćemo li konačno početi živjeti u 2021.godini?

23.08.2021. 16:07:00

Kada nas kao izabrani predstavnici hrvatskog naroda mislite zaštititi od nasilničkog, nametničkog  medijskog terora i govora mržnje Milorada Pupovca?

Od koga da tražimo zaštitu ako ne od vas legitimno i legalno izabranih predstavnika hrvatskog naroda?

Molim naslovljene Predsjednika Republike, Predsjednika Sabora i Predsjednika Vlade da mi odgovore u kojoj mi to državi, u kojem stoljeću  i u kojoj godini živimo?

Lijepo vas molim da nam vi objasnite, jer očito mi ne gledamo isti kalendar!

Po predsjedniku SNV-a  Miloradu Pupovcu mi živimo  u vrijeme 2,svjetskog rata i porača u državi Jugoslaviji, ili u NDH, ovisi već koji događaj obilježava!

Ovo što po Hrvatskoj radi Milorad Pupovac postalo je degutantno. Osim srpske, niti jedna nacionalna manjina  od njih 22 koliko ih živi u Hrvatskoj ne radi tako nešto kao što radi Milorad Pupovac. Nema dana da on ne spomene ustaše, HDH, Za dom spremni, srpske žrtve, 2, svjetski rat?

Zar nije već vrijeme da počnemo  živjeti u 2021.godini u demokratskoj državi Hrvatskoj?

Zar nije već vrijeme da prošlost prepustimo  povjesničarima i povijesnim institucijama,  a ne politikantima kao što su  Milorad Pupovac i njegovi podanici?

Zar nije već vrijeme da gledamo u budućnost 21.stoljeća?                                    

Ja barem mislim da u ovo sadašnje vrijeme živimo u samostalnoj,  demokratskoj Republici Hrvatskoj, koja je nastala kako piše u  Ustavu RH

– na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države“

Isto tako poznato je da se Republika Hrvatska razdružila od Jugoslavije 8.listopada 1991.godine i da je raskinula sve državno- pravne sveze sa njom.

Prema tome dokle ćete dopustiti da nas Milorad Pupovac prisiljava da se stalno,  iznova vraćamo u prošlost? Da znam reći ćete da je Hrvatska demokratska zemlja, da nema zabrana , ali to ne potvrđujete u praksi, jer ovo što svakodnevno radu Milorad Pupovac nije demokratski, to su nedemokratske metode medijskog pritiska, medijske manipulacije, metode zastrašivanja i zabrana!

Zar Milorad Pupovac kao predstavnik srpske nacionalne manjine koja predstavlja 4,36 % populacije u Hrvatskoj, može neprestano maltretirati većinski hrvatski narod kojeg ima 90,24%? Zašto sa predstavnicima  drugih manjina nema nikakvih problema?

Toga nema nigdje u cijelom svijetu, da predstavnici jedne nacionalne manjine, konkretno srpske,  neprestano vrijeđaju i ponižavaju hrvatski narod i to manjina čiji su sunarodnjaci izvršili brutalnu agresiju na hrvatski narod?

U Domovinskom rati Srpski je agresor napao Hrvate, Mađare, Čehe, Slovake, Albance i druge manjine  u Hrvatskoj , kao i Katoličke svećenike , rušio Crkve, škole, bolnice, knjižnice i to se ne spominje, ne govorimo im da su četnici, ne spominjemo svakodnevno zločine koje su počinili,  sve što su porušili, ali zato srpska manjina neprestano vrši medijski pritisak sa svojim žrtvama, i to iz 2.svjetskog rata, pa dokle više?

Toga nema nigdje na svijetu da manjine određuju većinskom narodu norme ponašanja, da mu nameću svoj svjetonazor, da mu određuju koji su njegovi simboli, njegove uzrečice, njegovi pokliči , da ultimativno naređuju tko gdje može doći u Hrvatskoj, a tko ne na teritoriju Republike Hrvatske?

Sa kojim pravom kada smo po Ustavu čl.14  svi jednaki?

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Tko je Miloradu Pupovcu dao pravo da nas pripadnike većinskog hrvatskog naroda naziva ustašama? Sa kojim pravom? On direktno krši Ustav, jer po Ustavu je definirano tko živi u Republici Hrvatskoj.

 „Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Poštujući, na slobodnim izborima odlučno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih građana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje“

Dakle čitajući Ustav RH ustaša nema na popisu  stanovništva Hrvatske. Od kuda Miloradu Pupovcu  pravo da nas etiketira, proziva i naziva po svojem izboru?

Mi smo Hrvati u državi Hrvatskoj!

NDH je dio prošlosti hrvatskog naroda, ali Hrvatska nije nastala iz NDH, nije sljednica NDH, kao što su na primjer Njemačka i Italija nastavile svoju državotvornost i nakon 2. svjetskog rata, pa ih nitko za to ne proziva.(  ali oni nemaju Srbe) Od kuda mu pravo da stalno i svakodnevno određuje što mi kao Hrvati smijemo, a što ne smijemo? Pretjerao je i prešao sve granice, jer nam krši naša ljudska i građanska prava.

Po Ustavnom Zakonu o pravima nacionalnih manjina mi svi koji punimo proračun financiramo njihove komemoracije, spomenike, izdvajamo velika sredstva za šta, da nas neprestano ponižavaju   kao narod!

Hrvatski narod je tolerantan i ne uzvraća na sve objede, uvrede, etiketiranje i ucjenjivačko ponašanje Milorada Pupovca, ali sve ima svoju granicu , pa i tolerancija! Upravo vam se zato obraćam da na vrijeme spriječite medunacionalni sukob, jer ovo što radi Milorad Pupovac ova netrpeljivost, govor mržnje i ultimativno ponašanje, ne vodi dobrom! Kao da iskušava do koje točke strpljenja hrvatski narod može izdržati?

Moje mišljenje je da on to radi namjerno, da provocira sa namjerom izazivanja međunacionalnih sukoba!

Poslušajte riječi iz Gline;

“Ako želimo biti Franc Žužek, s ovog mjesta trebamo zajedno poslati poruku da je nedopustivo da se ljudi ubijaju samo zato jer su druge vjeroispovijesti i nacionalnosti”, rekao je Milošević.

Točno, ali to isto vrijedi za sve , a ne samo srpsku nacionalnu manjinu. Zar u Hrvatskoj živi samo srpska nacionalna manjina koja izigrava moralnog tutora svim ostalim  manjinama i većinskom narodu, a sami su isto , još i gore zločine radili drugim narodima i manjinama.

Ponašaju se kao da oni nisu bili agresori, kao da oni nisu ubijali hrvatski narod, rušili i palili mu Crkve, Bolnice, škole i činili sve da mu se zatre svaki trag življenja u njegovoj državi.

To je vrhunski cinizam i licemjerje. Samo uzgred spomenuti ću  pokolj kod Baćina 21. listopada 1991. godine, pokolj u Škabrnji 18.studeni 1991.godine,bitka za Vukovar i pokolj u Borovu Selu, pokolj u Dalju, Kusonjama pokolji u Kuljanima, Strugi, Bjelovcu, Pecki, Čuntiću, Dragotincu, Skeli kod Gline, Graboštanima, Stublju i Majuru, Gornjem Viduševcu, Baćinu, Kozibrodu, a potom i u Kraljevčanima i Hrastovici kraj Petrinje i Joševici kod Gline, a srpski odmetnici su masakrirali i zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije u Petrinji kod nove bolnice i Zamočama…..

Ponašaju se kao da samo oni žive u Hrvatskoj, kao da je Hrvatska njihova prćija:

„Ustaše u Srb ne mogu i neće, naći ćemo načina kako….“  Izjavio je Milorad Pupovac

Koje ustaše?

Sa kojim pravom etiketira ljude kao  ustaše i to  članove uredno registrirane stranke pri Ministarstvu  uprave , koji su opet uredno prijavili svoj boravak u Srbu,  MUP-u?

Tko je on da određuje tko se  smije, a tko ne smije kretati po Hrvatskoj?  

Zar je srpska nacionalna manjina više vrijedna, ima veća prava od ostalih manjina i većinskog hrvatskog naroda? 

Po Ustavu nema i prema tome po članku 14  Ustava RH krši ustavna prava na jednakost ostalim manjinama i većinskom hrvatskom narodu.

U Domovinskom rati srpski je agresor napao Hrvate, Mađare, Čehe, Slovake, Albance i druge u Hrvatskoj , kao i Katoličke svećenike , rušio Crkve, škole, bolnice, knjižnice i naše se žrtve  ne spominje, ali zato srpska manjina neprestano vrši medijski pritisak sa svojim žrtvama, ali iz 2.svjetskog rata, pa dokle više, kada će za njih završiti 2.svjetski rat!?

Hrvatski narod koji čini 90,24% stanovnika Hrvatske ničim ne ugrožava prava manjine, čak je „pozitivno diskriminiran“ u odnosu na prava manjina. pripadnici manjina imaju veća prava od većinskog naroda i to se omotano u  celofan naziva pozitivna diskriminacija?

 Dakle Ustavni zakon jamči pripadnicima nacionalnih manjina pravo na  zastupljenost. Zastupljenost ne znači da predstavnici nacionalnih manjina imaju  i ostvaruju opći politički mandat te da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja  vlade glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima  opći politički mandat. 

Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor nije definirao pojam zastupljenosti  te utvrdio znači li zastupljenost da zastupnik nacionalnih manjina ima opći  politički mandat i ako da, kad i pod kojim uvjetima zastupnik nacionalne manjine  ostvaruje opći politički mandat, a kad ta zastupljenost znači savjetodavni  karakter bez prava općeg političkog mandata. 

Političkom trgovinom zastupnici nacionalnih manjina uspjeli su u Zakonu o  izboru zastupnika u Hrvatski sabor ostvariti pravo na izbor osam zastupnika  nacionalnih manjina i to:

– pripadnici srpske nacionalne manjine biraju tri zastupnika u Sabor; – pripadnici mađarske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor; – pripadnici talijanske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor; 

– pripadnici češke i slovačke nacionalne manjine biraju zajedno jednog  zastupnika u Sabor; 

– pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske,  rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine biraju  zajedno jednog zastupnika u Sabor i 

– pripadnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske  nacionalne manjine biraju zajedno jednog zastupnika u Sabor. 

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina , Zakon o izboru zastupnika u  Hrvatski sabor izigrava i poništava volju birača. 

Zastupnici nacionalnih manjina su njime dobili na političkom značaju koji ne bi  trebali imati i dodatno pokazuju kako se i izigrava i poništava volja birača i  odstupa od utvrđenog ustavnog načela općeg i jednakog biračkog prava iz članka  72. Ustava RH.

Predsjedniče Republike, Predsjedniče Sabora, Predsjedniče Vlade vi ste dužnosnici Republike Hrvatske, niste dužnosnici  NDH, niti Jugoslavije, pa bi bilo poželjno da ukažete i predstavniku srpske nacionalne manjine predsjedniku SNV-a da živi u

  • Republici Hrvatskoj, državi većinskog hrvatskog naroda i 22 nacionalne manjine, da
  • Republika Hrvatska  nije sljednica Nezavisne države Hrvatske, jer je nastala u Domovinskom ratu 1991-1995.godine i da je
  • Republika Hrvatska raskinula sve državno-pravne sveze sa Jugoslavijom još 8.listopada 1991.godine, pa prema tome u Hrvatskoj ne vrijedi vrijednosni sustav ni  nikakvi akti iz Jugoslavije!

Neka konačno počne živjeti u sadašnje vrijeme u Hrvatskoj, sa kojom po članku 8 Ustavnog zakona o pravima manjina mora poštivati većinski hrvatski narod

Članak 8.

Odredbe ovoga Ustavnog zakona i odredbe posebnih zakona kojima se uređuju prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina moraju se tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

Izvor: Hrvatske pravice

Izvorni autor: Lili Benčik/Foto:fah, fotomontaža

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.