Pala odluka: Željku Dolačkom određen jednomjesečni istražni zatvor!

23.04.2016. 16:13:16

Na temelju kaznene prijave Ravnateljstva policije Uskok je protiv Dolačkog u petak navečer pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti Nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željko Dolački zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog sumnje da je iz sefa u svom policijskom uredu ukrao zlato i novac oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja. Sutkinja istrage Erna Dražančić Dolačkom je odredila istražni zatvor na prijedlog Uskoka zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Na temelju kaznene prijave Ravnateljstva policije Uskok je protiv Dolačkog u petak navečer pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti. Iz sefa nestalo gotovo 640.000 kuna, preko 280.000 eura i dva kilograma zlata Uskok tvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. "koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana". Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno "iscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni". Tako si je, po tvrdnjama tužiteljstva, pribavio "nepripadnu imovinsku korist od 639.300 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata". Dolački poriče sve optužbe Pred Uskokovim istraažiteljima i sutkinjeom istrage Dolački je, po riječima svog odvjetnika, u potpunosti porekao sve optužbe. Odvjetnik Veljko Miljević u subotu je ponovio da Dolački nije provalio u sef u svom uredu te da Uskok nema ni jedan dokaz kojim bi ga teretio. "Onako kako se njemu stavlja na teret izvršenje tog djela, tako bi se to moglo staviti na teret bilo kome od vas. Moj branjenik je iznosio obranu i spreman je ponovno iznijeti i odgovoriti na milijun pitanja", kazao je Miljević. Dodao je i da protiv Dolačkog nema ni dokaza, niti svjedoka.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.