Paladina kažnjen s 2000 kn zbog grafita na državnoj zgradi u Dubrovniku! ‘Ni nakon 8 upozorenja nije bilo reakcije...‘

01.05.2022. 11:47:00

‘ODERALI‘ MINISTRA PO DŽEPU

Grad Dubrovnik kaže da su Paladini kaznu poslali nakon što država nije reagirala na osam upozorenja o uklanjanju grafita. 

Dubrovački komunalni redari prvi su kaznom od 2000 kuna 'oderali po džepu' novog ministra graditeljstva Ivana Paladinu, nedugo nakon što je objavio svoju imovinsku karticu 'tešku' 60 milijuna kuna.

Kazna je stigla na njegovu zagrebačku kućnu adresu, i to zbog 'naškrabanog' grafita koji glasi - 'Novinari crvi' - na zgradi u Dubrovniku koja je u državnom vlasništvu.

Kako država nije reagirala, kažu u Gradu Dubrovniku, ni nakon osam upozorenja o uklanjanju grafita, dubrovački komunalni redari na adresu odgovornog ministra, tko god on bio, a u ovom slučaju je to Paladina, poslali su kaznu.

Riječ je o kazni u visini od pet tisuća kuna, koja ako se podmiri u propisanom roku iznosi 2.000 kuna.

Ministar Paladina kaznu je već, neslužbeno doznajemo, podmirio te se na istu žalio.

U Gradu Dubrovniku su nam potvrdili da su ministru na kućnu adresu poslali kaznu od dvije tisuće kuna.

- Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, neposredno rješavajući u postupku po službenoj dužnosti u predmetu zida iscrtanog grafitima, a nakon osam upozorenja o uklanjanju po kojima se nije postupilo, temeljem članka 216. Odluke o komunalnom redu i članka 112. stavak 2. i članka 116. stavak 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu, u upravnom postupku donijelo je rješenje kojim se vlasniku navedenog zida, Republici Hrvatskoj, odnosno Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nalaže uklanjanje grafita. Kako grafiti nisu uklonjeni, temeljem članka 142. Zakona u općem upravnom postupku, izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi - stoji u odgovoru Doris Alavija iz Grada Dubrovnika.

Komunalnu službu Grad Dubrovnik je, doznajeno, dodatno ojačao te su prijašnjih godina imali u prosjeku godišnje 200 postupanja, dok sada imaju u prosjeku tri tisuće postupanja godišnje.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Vanja Nezirović/Foto: Ivan Paladina/Vlada RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.