Pale cijene goriva, dizel i benzin ispod 10 kuna po litri

13.11.2018. 15:18:18

Vozače diljem zemlje danas su obradovali natpisi na benzinskim crpkama. Cijene goriva su pale, a najprodavaniji eurodizel i eurosuper 95 prodaju se po cijenama ispod 10 kuna po litri. Eurosuper 98 se još uvijek drži iznad 10 kuna, a litra plina pojeftinila je 16 lipa, javlja portal cijenegoriva.info U prosjeku, pun spremnik od 50 litara benzina jeftiniji je oko 14 kuna, spremnik dizela je povoljniji za oko osam kuna, koliko je jeftiniji i pun tank autoplina (LPG). No dizel je još uvijek skuplji od benzina, a takvim bi mogao i ostati. Kao što smo nedavno pisali, dizel je jako poskupio u cijelom svijetu jer su se rafinerije modernizirale i preorijentirale na takozvane bijele proizvode, na kojima pokušavaju stvoriti višak vrijednosti. To znači da je na tržištu više benzina i manje dizela, a manje dizela uz isti broj potrošača mora značiti njegovo poskupljenje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.