PANDEMIJA NE POSUSTAJE: Jučer više od 17.000 novozaraženih, lokalni stožeri šalju prva izvješća

23.01.2022. 10:09:00

U Hrvatskoj je jučer bilo 10.700 slučajeva zaraze koronavirusom. Uz to, više od 6.200 slučajeva otkriveno je brzim antigenskim testovima.

U bolnicama je i dalje oko 1800 pacijenata, a onih na respiratoru već je nekoliko dana manje od 200.

Preminulo je 36 osoba.

U očekivanju priopćenja Nacionalnog stožera donosima stanje po županijama:

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 35 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Preminula je jedna osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je kako je na području županije zabilježeno 58 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1439 slučaja.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji evidentirano je  59 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR). S područja grada Karlovca su 32 osobe,Ogulin 15, Duga Resa 1, Ozalj 2, Slunj 1,  općina Barilović 1, Bosiljevo 1,  Josipdol 4, Tounj 2.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 466 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 185 novozaraženih osoba. Dvije osobe su preminule.

Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana je 251 novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o pedeset i devet osoba s područja grada Siska, pedeset i šest osoba s područja grada Kutine, četrdeset i pet osoba s područja grada Popovače, trideset i jednoj osobi s područja grada Petrinje, dvadeset i sedam osoba s područja grada Novske, devet osoba s područja grada Gline, devet osoba s područja općine Gvozd, pet osoba s područja općine Sunja, tri osobe s područja općine Lekenik, tri osobe s područja općine Martinska Ves, dvije osobe s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Lipovljani i jednoj osobi s područja općine Topusko.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dražen Krajcer/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.