PANKER 'NAPADA' ŠATOR: 'Neka više odje*u iz naših života! Ne bojim se, danas dolazim u Savsku!'

17.03.2015. 16:35:15

"Meni je dosta tih pozivanja na krvoprolića i veličanja istih, kao i pasivnosti te papčinstva sugrađanka i sugrađana, onih koji su također "kao protiv toga". Ja želim da ovaj rat prestane, da mrzitelji svega što je drugačije od njih - napokon odje*u - ne samo iz Savske, nego iz naših života općenito", kaže panker Njec Hranjec. Davor Hranjec, u zagrebačkim pankerskim krugovima poznatiji kao "Njec Hranjec", pjevač i gitarist punk benda Abergaz, ponukan braniteljima koji prosvjeduju odlučio je napraviti svojevrsno "istraživanje". Njec Hranjec pozvao je, naime, sve zainteresirane u Savsku 77 gdje će se zapitati hoće li prije završiti rat ili će on pročitati roman "Tajna krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke. "Rođen sam 25. 1. 1989. u Zagrebu, u Petrovoj bolnici. Otkad znam za sebe, sjećam se tog prokletog rata kako ubija što tjelesno, što mentalno ljude oko mene sa svih strana. Sada imam 26 godina te vidim da taj prokleti rat još uvijek traje i dalje, budući da se investitori i profiteri istog, očito još uvijek "nisu dovoljno nahranili" na račun istog, jer u civilizacijskom kriminalu, ogromnih proporcija - kao što je to bio (i kao što to još uvijek jest) i ovaj rat - jedino investitori i profiteri mogu izaći kao pobjednici iz istog jer svi mi ostali samo najebemo, kao što je to empirijski dokazano i u ovom primjeru iz povijesti. Meni je dosta tih pozivanja na krvoprolića i veličanja istih, kao i pasivnosti te papčinstva sugrađanka i sugrađana - onih koji su također "kao protiv toga". Ja želim da OVAJ RAT PRESTANE, da mrzitelji svega što je drugačije od njih - napokon odjebu - ne samo iz Savske, nego iz naših života općenito. Stoga idem napraviti javno istraživanje - hoće li prije ZAVRŠITI TAJ PROKLETI RAT ili ću ja na glas pročitati cijeli roman Tajna krvavog mosta Marije Jurić Zagorke, na lokaciji Savska 77, Zagreb, a vi se pridružite - ili nemojte - ako treba - stajat ću i sâm. Strah je suvišan", tekst je poziva kojim je Njec Hranjec sve zainteresirane poslao u Savsku 77 u kojoj kani početi s čitanjem knjige od 500-tinjak stranica...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.