Panorama Vukovar: 'Plavi, jel se crvenite? Bar malo?'

05.06.2013. 09:56:03

'Fokusirati kampanju na protivljenje ćirilici i uviđenju dvojezičnih natpisa u gradu u kojem trećinu stanovništva čine Srbi je neviđena glupost. Štoviše, takva glupost treba rezultirati nečijom smjenom. Ostavkom. Političkom mirovinom. Kako su to „plavi“ mislili pobijediti takvom promidžbom? Gdje je priča o gospodarstvu? Gdje je priča o Karim-radnjama „crvenog“ protukandidata? Gdje je svijest o tomu da Vukovarcima ne treba igara bez kruha? I s kim je to HDZ planirao pobijediti? S onima koji su se u prethodnom mandatu lizali sa Sabom, bili mu koalicijski partneri u Gradskom vijeću i pljuvali po tom istom HDZ-u?', stoji u komentaru Tomislava Sturmbergera objavljenog na Panorami Vukovar.

Tko je kriv za poraz HDZ-a u Vukovaru? Autubusi, Srbi ili sam HDZ? Pročitajte što o toj temi kaže Tomislav Strumberger na portalu Panorama Vukovar.

'Tko je Ivan Penava? Mlad, obrazovan i pristojan čovjek. Dečko iz prosvjete. Perspektivan u politici, ako se u njoj odluči zadržati. Ali sada? Ne, ni slučajno. HDZ je tek prije par mjeseci odlučio Penavu promovirati u svog kandidata za gradonačelnika i gurnuti ga u kavez sa Željkom Sabom. Lavom premazanim svim mastima, starim političkim liscem, manipulatorom spremnim na sve. Je li Penava imao šanse? Teško. Možda, da se kampanja vodila drugačije. Da „plavi“ nisu napravili toliko grešaka i sami sebi izrezali granu na kojoj sjede.

Fokusirati kampanju na protivljenje ćirilici i uviđenju dvojezičnih natpisa u gradu u kojem trećinu stanovništva čine Srbi je neviđena glupost. Štoviše, takva glupost treba rezultirati nečijom smjenom. Ostavkom. Političkom mirovinom. Kako su to „plavi“ mislili pobijediti takvom promidžbom? Gdje je priča o gospodarstvu? Gdje je priča o krimi-radnjama „crvenog“ protukandidata? Gdje je svijest o tomu da Vukovarcima ne treba igara bez kruha? I s kim je to HDZ planirao pobijediti? S onima koji su se u prethodnom mandatu lizali sa Sabom, bili mu koalicijski partneri u Gradskom vijeću i pljuvali po tom istom HDZ-u?

Vratimo se na središte njihove kampanje - ćirilicu. Tko to u Vukovaru želi ćirilicu? Srbi? Ili oni kojima je srpstvo profesija i predstavljaju srpsku manjinu u Vijeću? Predstavljaju? Pogledajte bolje. SDSS je pukao na izborima. Stranka koja, kao, predstavlja trećinu stanovništva Vukovara dobila je manje od 11% glasova u izborima za Gradsko vijeće Vukovara, dok je njen kandidat za gradonačelnika dobio još manje. Ako su oni snaga koja inzistira na uvođenju ćirilice onda se tu priču slobodno može staviti na stranu.'

Cijeli komentar Tomislava Strumbergera pročitajte na internet portalu Panorama Vukovar.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.