PARALIZIRAN SJEVEROISTOK SAD-a: ‘Ciklonska bomba’ ruši sve pred sobom, ženu pronašli mrtvu u automobilu

30.01.2022. 15:10:00

Snježna mećava koja već dva dana hara sjeveroistokom Sjedinjenih Država nastavila se i u nedjelju donoseći obilan snijeg i snažan vjetar s naletima brzine do 120 kilometara na sat.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) je potvrdila kako je mećava “ciklonska bomba”, oluja koju karakterizira eksplozivna snaga brzog pada atmosferskog tlaka. Predviđaju noć polarne temperature i prekide u opskrbi strujom.

U Bostonu je već prvog dana navečer napadalo oko 60 centimetara snijega, što je paraliziralo cijelu regiju. Vlasti su objavile kako je više od 95.000 kućanstava ostalo bez struje i pozvale su građane da izbjegavaju kretanja barem do nedjelje prijepodne zbog smanjene vidljivosti.

Snijeg je napadao i u New Yorku gdje ralice polako čiste ulice. Dok je u Central parku napadalo 20 cm snijega, na sjeveru u Long Islandu palo ga je čak 60 cm.

Jedna žena pronađena je mrtva u svojem automobilu. Avioni i dalje ne lete, a upozorenja zbog poledice su izdana čak i na tropskoj Floridi gdje iguane padaju s drveća omamljene od hladnoće ili uginule.


Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: screenshot/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.