Parkirao gdje je smio, ali mora platiti 250 kuna

12.06.2013. 08:43:31

Iako je sudski dokazao da nije bio u prekršaju parkirajući na mjestu za invalide, ostaje trošak pauka

– Parkirao sam na mjestu za invalide u Gajnicama pokraj Konzuma i začas se vratio iz dućana – prisjeća se Ivan Stanišak iz Vrapča zgode od 29. studenoga 2010., koju bi možda i zaboravio da mu, kaže, gotovo tri mjeseca kasnije kući nisu stigle obavijesti od policije o prometnom prekršaju i rješenje Zagrebparkinga o premještanju vozila, po kojima je bio dužan platiti 700 i 250 kuna kazne. On je osoba s invaliditetom, bez jedne noge i s urednom iskaznicom i invalidskom naljepnicom na vjetrobranskom staklu, a kažnjen je jer je – parkirao na mjestu za invalide! – Žalio sam se i Prekršajni sud me 23. studenog 2011. oslobodio, dokazao sam da sam smio tamo parkirati – objašnjava Stanišak, 73-godišnjak koji se, kaže, dvaput tjedno vozi na dijalize. – Mislio sam da je gotovo, sve dok prošli tjedan nisam dobio prijedlog za ovrhu, da moram platiti 250 kuna za usluge početka premještanja vozila, tj. pauka – začuđeno će umirovljenik. U rješenju koje potpisuje javni bilježnik, naime, stoji da Stanišak, ovršenik, dužan Zagrebačkom holdingu, podružnici Zagrebparking kao ovrhovoditelju nije ispunio svoju obvezu plaćanja pa kreće ovrha. I zato nakon više od dvije i pol godine mora ne samo platiti 250 kuna za dolazak pauka nego i 180 kuna troška bilježnika. Uznemiren, Stanišak kaže da to ne misli napraviti. No, iako tvrdi da je naljepnicu za invalide imao propisno u lijevom donjem kutu stakla, u Zagrebparkingu kažu da nije bilo tako pa je time bio u prekršaju. – Premještanje vozila počinje ako je policija izdala nalog i ako je pauk došao do tog vozila – navodi voditelj Zagrebparkinga Robert Mišeta, No, nastavlja, ako je sud stranku oslobodio plaćanja prekršaja, moguće da od tog nije odustala policija. – Neka se obrati policiji s presudom i zatraži odustajanje od naredbe za premještanje vozila. Ako to policija učini i nama se pismeno očituje, i mi ćemo odustati od naplate premještaja – zaključuje Mišeta dodajući da su Stanišaku prije rješenja o ovrsi slali i opomene. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.