PAVKOVIĆ: Navali narode. Prodaje se vila u kojoj se Todorić odmarao od – lopovluka!…

19.08.2017. 15:47:43

Dok su se hrvatski branitelji borili, a nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i ubijali, obitelji poput Ivice Todorića stjecala su enormna bogatstva. I to – nezakonito. -Osim što je ratni profiter, Todorić je i dezerter i izdajica. Nije se javio u Hrvatsku vojsku, a izdao je hrvatski narod tobože pomažući u gospodarstvu, zapošljavanju i drugim, da bi se tek nedavno otkrilo da je radio i mislio samo za svoj – džep. -No, ako ga jednog dana i pošalju u Remetinec, nećemo biti zadovoljni, jer s njim tamo trebaju otići i svi oni koji su mu pomagali, krali i znali za njegov neviđeni kriminal. -Taj čovjek zajedno sa svojim suradnicima (koji ništa nisu znali!?) još je uvijek na slobodi. To je još jedna u nizu misterija oko njega bogatstva i imena. Da je samo pet ili deset posto od toga učinio hrvatski branitelj taj bi već odavno s lisicama na rukama i nogama završio onkraj brave. Todorić i njegova obitelj – ne!
Odmarao se od – lopovluka. Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države!
-Sad mu prodaju i luksuznu vilu u Medveji kraj Opatije, gdje je godinama ljetovao sa svojim prijateljima, poslovnim partnerima i drugima, koji su mu očito pomagali u lopovluku. Takvu vilu „nije imao“ ni drug Tito! Bila je to vila kupljena krvavo zarađenim novcima radnika Agrokora, ali oni nisu imali pristupa dalje od dobro zaštićene ograde. U tom objektu Todorić je svake godine ljetovao na račun Agrokora, ali i države. Odmarao se od – lopovluka. -Što imamo od prodaje te vile? Ništa, osim što će porezni obveznici (dakle svi mi!) platiti sjaj i raskoš, njegove zabave i luksuz kakav nema i nije imao ni predsjednik države! -I nakon još jedne Todorićeve sramote (kako ga nije bilo sram ljetovati u toj vili, dok su mu radnici svaki mjesec primali „crkavice“ od plaće?) ljudi se i dalje pitaju: Tko štiti ovog hrvatskog tajkuna, ratnog profitera od progona, odnosno zatvora? -Možda isti oni koji su sa njim u toj vili i ljetovali?   Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)   Napomena; Početna cijena za Agrokorovu (Todorićevu)Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.

Autor: