Pavković objavio knjige o Domovinskome ratu u jedan primjerak!

21.09.2013. 14:52:38

Novinar i publicist Mladen Pavković objavio je ono što dosad gotovo nitko nije- knjige u jedan jedini primjerak, za Guinnesovu knjigu rekorda! I to iz protesta! Naime, knjige na temu hrvatskog Domovinskoga rata, odnosno o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države obično možete pronaći negdje na dnu neke knjižarske ili knjižničarske police (svaka čast izuzecima). Djeca u školi gotovo da i nemaju za lektiru neke od tih ili sličnih knjiga, a Ministarstvo kulture gotovo ih i ne otkupljuje, a o tom segmentu hrvatske povijesti nema zanimanja ni Ministarstvo branitelja. Kritičari se na ovakve knjige i ne osvrću, osim tu i tamo, vrlo rijetko, tim prije jer nemaju ni gdje objaviti svoje recenzije. Međutim, u Brozovo vrijeme objavljeno je na desetine tisuća knjiga u kojima se veličala partizanska borba i komunistička partija, (pa čak i Brozovi psi, žirafe i slonovi!) a otkupljivane su ne po broju primjeraka, već po "kilažu", i ni jedna tvrtka se nije usudila a da ne otkupi barem tisuću ili dvije takvih knjiga, kao da se radilo o "svetom pismu". Prema nekim pokazateljima od 1990. pa sve do danas u Hrvatskoj je objavljeno oko tri do pet tisuća naslova vezanih uz Domovinski rat, pa opet se može čuti da ljudi kažu – nema knjiga na tu temu, malo se piše i objavljuje, što naravno nije točno. Osim toga nekada su se po partizanskim knjigama uvelike snimali igrani filmovi i tv serije, što je danas nezamislivo. Jedino su "hit" knjige na temu Domovinskoga rata u kojima se pljuje i blati hrvatska borba za slobodu. Stoga je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) odlučila objavljivati knjige iz Domovinskoga rata u – jedan primjerak-da se ne zaboravi! Pa, koga zanima neka ih dođe vidjeti, prelistati i fotokopirati- kao "sveto pismo". Na taj način, u jedan primjerak, ova je Udruga objavila dvije knjige Mladena Pavkovića: "Vukovarsko cvijeće" (fotografije s grobova hrvatskih branitelja u Vukovaru) te "Kad umreš više nisi branitelj" koja je posvećena hrvatskim braniteljima-dragovoljcima koji su se borili u bosanskoj Posavini, i o kojima se danas niti ne govori niti ne piše, a bili su na tom krvavom ratištu sve do početka listopada 1992. kad je okupiran ovaj kraj. Pored toga, u zadnje vrijeme knjižare i novinski kiosci ponovno su "preplavljeni" knjigama o Brozu, pa se i ono malo objavljenih knjiga o patnjama hrvatskog naroda izgubilo, kao da ih nije ni bilo. Stoga, kad se sve zbroji onda nam je dovoljna i jedna knjiga! Sramno da sramnije ne može biti! Služba za odnose s javnošću Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) Mob. tel. 099-6651-562 Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.