Penava ima koronavirus: ‘Žao mi je što neću moći sudjelovati u Koloni sjećanja‘

12.11.2020. 15:34:00

Prvo je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić osjetila simptome covida, a nakon nekoliko dana i zamjenik Marijan Pavliček 

Nakon što su zamjenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić potvrdili zarazu koronavirusom, testiranju se podvrgnuo i gradonačelnik Ivan Penava, prenosi Hrvatski radio Vukovar.

Penava je za Hrvatski radio Vukovar potvrdio kako mu je nalaz na covid-19 pozitivan.

- Budući da je prvo zamjenica Mujkić osjetila simptome covida, a nakon nekoliko dana i zamjenik Pavliček, išao sam se i ja testirati. Tijekom prijepodneva sam dobio rezultate nalaza koji su pozitivni. Trenutno sam u izolaciji u svojoj kući. Simptomi su blagi, nemam nekih problema osim lagane glavobolje. Nadam se da će tako i ostati i da sam za 10 dana natrag u pogonu u obavljanju svoje dužnosti – rekao je gradonačelnik Penava. 

Gradonačelnik se osvrnuo i na Kolonu sjećanja te izrazio žaljenje što u njoj neće moći sudjelovati.

- Zbog novonastalih okolnosti izuzetno mi je žao što neću moći sudjelovati i u ovim najkritičnijim danima pripreme kolone sjećanja i u samoj koloni. Olakotna okolnost je to što će najvjerojatnije zamjenica Ivana Mujkić do tada biti zdrava i moći će predstavljati Grad u koloni i u danima kada obilježavamo pad grada Vukovara - rekao je Penava. 

Izvor: jutarnji.hr

Izvorni autor: JL/Foto: Vlado Kos/CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.