Pernarovi 'prijatelji' u Srbiji šokirali skandaloznom objavom nakon presude Mladiću: Fighting ISIL since 1992.

23.11.2017. 16:25:09

Srpska stranka Dveri objavila je šokantni tweet, a nakon što je na doživotni zatvor osuđen ratni zločinac Ratko Mladić. Na svojem službenom Twitter profilu iz stranke 'Dveri' objavili su fotografiju Ratka Mladića s natpisom 'Fighting ISIL since 1992.'/'U borbi protiv ISIL-a od 1992.' Stranka Dveri je politička stranka i udruženje građana koja ima izrazito nacionalističke stavove. Protivili su se rezoluciji koju je Narodna skupština Srbije donijela u ožujku 2010. godine kada je osuđen masakr u Srebrenici, a nisu im strani niti javni napadi na pripadnike manjina i homoseksualaca pa su tako bili i jedni od organizatora 'anti gay prosvjeda'. Zanimljivo je također da postoji i poveznica između stranke Dveri i hrvatskog zastupnika iz redova Živoga Zida Ivana Pernara. Prije otprilike godinu dana Pernar je na Facebooku objavio fotografiju iz srpske skupštine na kojoj je s Boškom Obradovićem iz 'Dveri'. Tako se zapravo pohvalio da je njegova popularnost izašla i van granica Hrvatske. Pernar je došao u skupštinu na mjesto gdje je 1928. godine Puniša Račić izveo atentat na hrvatske zastupnike, pri čemu su ubijeni Đuro Basariček i Pavle Radić, a od posljedica ranavanja mjesec i pol kasnije, umro je i Stjepan Radić. Pernarov djed, također Ivan, zajedno s Ivanom Granđom, ranjen je te je napad preživio. Ivan Pernar poznat je po svojim osebujnim političkim istupima, a po tome su poznati i njegovi kolege iz 'Dveri'. Tako je spomenuti Boško Obradović, koji je ugostio Pernara u Beogradu, prije dva dana u parlamentu nasrnuo na zastupnika Vučićevog SNS-a, Aleksandra Martinovića, i to na način da ga je gađao mišem od kompjutera. Dobar je Pernar i s drugim visokopozicioniranim članom 'Dveri', Borisom Malagurskim. On se u srijedu također 'proslavio' objavom na Twitteru. Postavio je zajedničku fotografiju Wesleyja Clarkea i Ratka Mladića uz upit 'tko je od ovih na slici zločinac?'

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.