Pernaru i Sinčiću prijete zatvorske kazne!

04.10.2016. 12:11:10

Optužbama bivših članova Živog Zida koji su napustili stranku i osnovali novu stranku ”Slobodna Hrvatska”, pridružio se nakon Hrvoja Runtića i tajnik Živog zida, Ivan Đanić. Đanić je optužio Pernara i Sinčića da su podizali novac sa računa stranke, a da nitko nije znao za koje namjere. ”Sve je to katastrofa. Sve bi trebalo “resetirati”, sazvati novu skupštinu i krenuti ispočetka. Ja želim dalje čista obraza.”, rekao je  Đanić. Đanić je za Večernji list izjavio: – Tada sam prepoznao ideju. Vidio sam u tim mladim ljudima Živog zida istu onu priču koju smo mi branitelji vidjeli nakon završetka rata, a to je da Hrvatska nije postala onakva zemlja za kakvu smo se borili. U rat smo otišli s idejom da se borimo za malog čovjeka, a činilo mi se da je borba za malog čovjeka i nit vodilja Živog zida – kazao nam je uvodno Đanić koji je cijeli Domovinski rat proveo na banijskom bojištu kao pripadnik 145. brigade Dubrava i 2. brigade Gromovi, da bi karijeru zapovjednika i savjetnika nastavio u Školi za dočasnike u Jastrebarskom te 2005. otišao u mirovinu. – Čim sam došao u Živi zid intenzivno sam se angažirao pa su mi Vladimira Palfi i Sinčić lani u prosincu predložili da postanem tajnik stranke. Dao sam im prijedlog ustroja stranke jer sam vidio da se stranka širi, a nema razvijenu infrastrukturu. Kazao sam im da, isto kao i u vojsci, piramidalni sustav i unutar stranke mora postojati, da se zna tko za što odgovara. Složili su se s tim i očekivao sam da ćemo po tome raditi. No sumnje su se počele javljati kada su se među članstvom pojavile priče o krivotvorenju skupštine i potpisa. Znao sam pitati i Sinčića i Ivana Pernara što je s tim glasinama, a oni bi mi odgovarali: “Pusti to, ignoriraj. Hoće nas uništiti vanjske strukture.” U početku sam im vjerovao – nastavio je Đanić koji je radio volonterski. Ipak, sumnja se produbljavala jer, kako kaže, najgore mu je bilo što se stranka nije razvijala, nisu se razvijale gradske ni županijske organizacije. – A kad je krenula druga kampanja za parlamentarne izbore, uvidio sam da zaista nešto nije u redu. Iz Osijeka je u Zagreb došao Hrvoje Runtić kako bi preuzeo izborni stožer i on se jako angažirao. Neke su mu stvari postale sumnjive, otišao je u Ministarstvo uprave i tamo je vidio krivotvorene potpise na dokumentima lažne skupštine stranke pa je to pokazao i meni. Tada sam zaista počeo sumnjati da nešto duboko ne štima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.