Pero Ćorić: Vidjet će Plenković svoga Boga! “Napit ću se krvi njemu i Milanoviću!”

01.08.2016. 14:18:12

“NA izbore idem u prvoj jedinici i idem direktno na Plenkovića i Milanovića. Napit ću im se krvi – kazao je prošlog tjedna Pero Ćorić  nakon što mu se Andrej Plenković zahvalio na suradnji.

”Vidjet će Plenković i Milanović kad im se pojavim obojici u prvoj izbornoj jedinici i pokažem da ljudi koji volje janjetinu i luk mogu osvojiti Zagreb. Mi smo u dva dana s našim partnerima dogovorili listu. Sve se već zna. Vidjet će oni tko smo mi – prenosi samouvjerenost glavnog tajnik HSP AS-a Jutarnji list.

Cilj im je uzeti glasove HDZ-u. I to onih glasača koji razočarani novim vodstvom HDZ-a. Uvjereni su da je došlo vrijeme povratka slavnih dana iz 2000. i 2003. kada su pravašu Saboru imali pet, odnosno osam zastupnika

Ćoriću nije jasno kako im je HDZ, s kojima su pobjeđivali na posljednjih pet izbora, uvalio košaricu, a i dalje nudi suradnju “jednom HSLS-u koji ne postoji”, nude angažmane Ruži Tomašić  (u međuvremenu je ta suradnja otklonjena) i zovu natrag u stranku Milana Kujundžića i Dragu Prgometa. “Ni jedna cura u životu nije me ostavila pa neće ni HDZ”, govorio je koji dan ranije Ćorić pa mu je Plenkovićeva košarica teže pala.
Dan po raskidu “svih veza s HDZ-om, kao što je dr. Tuđman raskinuo s Jugoslavijom”, Ćorić je krenuo u formiranje ‘pravaško-demokršćansko- domoljubne koalicije’ za koju vjeruje da će biti ‘jedini borac protiv povratka neokomunista Zorana Milanovića na vlast’. Prema Ćorićevu tumačenju, Plenković je od te borbe odustao onog trenutka kada je napravio fatalnu pogrešku i prekinuo suradnju s HSP-om AS.
Zbog prekida suradnje s HSP AS, uvjeren je Ćorić, Plenković će izgubiti izbore. “No briga njega. On će se Stierom vratiti u Bruxelles. Ovo je njemu samo igra. Vratio se u Hrvatsku da vidi mora. Ali je očito procijenio da mu je bolje ne izgoriti na suncu, pa se odlučio malo pozabaviti politikom”, ironičan je Ćorić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.