Petrov: ‘Ili ćemo u utorak imati mandatara ili idemo na nove izbore!’

17.12.2015. 19:07:52

"Sutra u 12 sati ćemo mi imati sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga stana ako se želi priključiti sastanku gdje će biti sastanak za najvažnije ključne cijeve za iduće četiri godine pozvani su", kazao je Petrov. Čelnik Mosta Božo Petrov obratio se u četvrtak predvečer javnosti izjavom ispred hotela  Narona u Metkoviću i odgovorio na pitanje vraća li se SDP u pregovore za formiranje vlade. “Mi iz Mosta trebamo reći, dopustili smo da nas se šamara, barem pet puta smo okrenuli obraz. Od toga više ništa neće biti, nećemo dopustiti odugovlačenja kao što ga nismo dopustili ni nakon hotela Esplanade. Sutra u 12 sati ćemo mi imati sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga stana ako se želi priključiti sastanku gdje će biti sastanak za najvažnije ključne ciljeve za iduće četiri godine pozvani su. Također, u 19 navečer sutra će početi sastanak vezan za definiranje mandatara i za sve druge pozicije, uključujući i Sabor. Oni se isto mogu priključiti. Nadam se da su iskreno mislili. Samo one stranke koje uđu u izvršnu vlast mogu definirati te pozicije. Sasvim je jasno kako se treba definirati tripartitna vlada. Šamaranja više neće biti, odugovlačenja neće biti. Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore”, kazao je Petrov, prenosi N1 televizija.  Nedugo potom, Most je na svojoj Facebook stranici  objavio da je sastanak sutra u 12 sati zakazan u središnjici Mosta u Zagrebu. “Sutra u 12:00h je sastanak u središnjici Mosta nezavisnih lista u Zagrebu. Na sastanku ce biti po 5 stručnih osoba, 5 osoba iz MOST-a i po 5 osoba iz drugih koalicija koje žele uci u tripartitnu vladu. Tema sastanka je odabir ključnih, najvaznijih promjena od onih koje smo usuglasili, a koje se trebaju napraviti u iduće 4 godine. Ti razgovori trajati ce najkasnije do nedjelje. Sljedeći sastanak je također sutra u našim prostorijama u 19:00h. Tema sastanka je iznošenje prijedloga nestranačkog mandatara i usuglašavanje po tom pitanju. Ti razgovori ce trajati do nedjelje navecer, najdalje. Sve stranke koje žele sudjelovati u formiranju Vlade pozvane su na sastanak. One stranke koje formiraju Vladu, definirati će i druge pozicije, uključujući i one u Saboru”, navode u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.