Petrov u Nu2: Hrvatski branitelji moraju između sebe riješiti veliki broj problema .....

15.10.2017. 17:04:34

Petrov u Nu2: ‘Plenković je Marića iskoristio, isto kao i Tolušića, Murganić…’ Branitelji moraju međusobno sami riješiti problematiku…

Na drugom sastanku znam da su bili Todorić i Plenković, tko je još bio iskreno ne znam. Dva tjedna poslije Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu. Želio je njome, kaže, potaknuti da se nešto dogodi...

Božo Petrov u HRT emisiji Nu2 opisao još jednom sastanak sa Ivicom Todorićem , s početka godine. Plenković je u slučaju Agrokora, kaže, iskoristio ministra Marića. On mu, kao i neki drugi ministri, služe kao tampon zona… Mene je Andrej Plenković obavijestio da je Ivica Todorić zatražio sastanak. Bili su na njemu i Martina Dalić i Zdravko Marić. Te Crnjac iz Agrokora. Andrej Plenković imao je diplomatski nastup, nije puno pričao. Pitao je na koji način država može pomoći. Marić je tad spominjao nekoliko mogućnosti, npr. HBOR, uz rečenicu da trebaju postojati instrumenti osiguranja. Ja sam presjekao priču i rekao da taj film neće gledati, ispričao je Božo Petrov o sastanku s kraja siječnja, odnosno početka veljače.Na domišljat je način, kaže, Ivicu Todorića privukao na sastanak. – Mene je uvijek interesiralo što se događa u Hrvatskoj, što se događa u hrvatskom gospodarstvu. Moja odgovornost je raditi u interesu ljudi koji su me izabrali. Što se tiče sastanka rekao sam da ako postoje problemi da bi bilo dobro da se podijeli s nama. Tko je tu poruku prenio Ivici Todoriću ja to ne znam. Ja sam želio da se poruka prenese znajući da će Ivica Todorić pomisliti da se i HDZ zabrinuo za situaciju. Eto, na jedan domišljat način – ispričao je. – Meni nijedna služba nije davala informacije, javljali su mi se dobavljači. Ja sam naveo što stoji u prijavi, sve informacije koje su bile medijski dostupne, Nisam iskoristio niti informacije koje sam dobivao od Todorića, baš zato da se mene ne optužuje. Kada se vidjelo koliko će Agrokor biti problem, imao sam dojam da se htjelo zatvoriti oči. Plenković nije bio sretan kada je čuo da je podignuta kaznena prijava – kazao je. Ivici Todoriću tada je trebalo 1,5 milijardi kuna do lipnja ove godine, a on se tada tome suprotstavio. Objasnio je ulogu Zdravka Marića na prvom sastanku. – Andrej Plenković koristi ministre kao svoje tampon-zone. Ništa se ne smije dogoditi njegovom obrazu, nego on troši svoje ministre. On je pitao Marića, i izazvao ovu situaciju u kojoj se sada nalazi, a znao da je Todorić njegov bivši šef. Na taj je način iskoristio Zdravka Marića. Isto se to dogodilo ministru Tolušiću, ministrici Dalić i ministrici Murganić, u toj tampon zoni ništa se ne može dogoditi premijeru – kaže.

‘Ne želim da se ponove 90-e’

Petrov kaže da je bio i drugi sastanak na kojemu on nije bio jer bi kaže, ponovio iste stavove. Na drugom sastanku znam da su bili Todorić i Plenković, tko je još bio iskreno ne znam. Dva tjedna poslije Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu. Želio je njome, kaže, potaknuti da se nešto dogodi. O stanju u Agrokoru nakon revidiranog financijskog izvješća kazao je samo da ne želi da se ponove 90-e. – To što nema jasnog plana restrukturiranja tvrtki mi se ne sviđa. Mene je strah famozne privatizacije iz kraja 90-ih gdje se na takav način sve odvijalo. Mi zato želimo transparentnost. Želim da hrvatsko gospodarstvo bude konkurentno, a ne kao što je bilo posljednjih 20 godina – kazao je Božo Petrov. Komentirajući pitanje o prijedlogu novog zakona o hrvatskim braniteljima, Petrov je rekao da hrvatski branitelji moraju između sebe riješiti veliki broj problema i napokon završiti sa tom pričom. A što se tiče financiranja braniteljskih udruga od strane lokalnih zajednica od 0,5 do 1% ukupnog prihoda lokalnih zajednica, smatra samo pogodovanjem i stvaranjem novih podjela među braniteljima. Primjerice u Gradu Zagrebu bi se za braniteljske udruge kojih ima oko stotinu po tom ključu trebao izdvojiti oko sedamdeset milijuna kuna. To nikako nije dobro kaže Petrov.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.