Pirotehničari nastavljaju ŠTRAJK: 'Imali smo savršenu priliku okončati priču'

06.07.2013. 07:53:13

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) nije prihvatila prijedlog ministra Miranda Mrsića pa se štrajk pirotehničara nastavlja, tvrdi u priopćenju ispred pirotehničara u štrajk Minja Saracco. Premda je danas, kako se navodi u priopćenju, bila savršena prilika za okončati priču oko Kolektivnog ugovora za pirotehničare, predstavnici HUP-a su posljednjim činom pokazali kako misle ići do kraja protiv vlastitih djelatnika ali i Vlade koja je najveći investitor u hrvatsko humanitarno razminiranje. >> Pirotehničari u štrajku radnicama DTR-a odnijeli pakete s hranom Pred nekoliko sati se činilo nemogućim da će upravo poslodavci koji izravno ovise o Državnom proračunu ići protiv prijedloga resornog ministra, no, Saracco ističe, upravo se to dogodilo. Pirotehničari u štrajku pozivaju Vladu RH za pomoć, jer zbog ucjene nekolicine privatnih tvrtki, pirotehničari smatraju, da će se razminiranje u Hrvatskoj zaustaviti, a mnogobrojne obitelji ostati bez životnih prihoda i domova. Vlada Republike Hrvatske, privatni poslodavci i pirotehničari bi trebali biti partneri u rješavanju minske krize u Hrvatskoj, a ne taoci, stoji u priopćenju. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.