Pirotehničari sedmi dan u štrajku, dogovor se još ne nazire

02.07.2013. 22:14:50

Već sedmi dan traje štrajk pirotehničara koji traže novi kolektivni ugovor i veće plaće. Na zagrebačkom trgu dr. Franje Tuđmana ih je tristotinjak i tvrde da neće odustati.'Nikavih pomaka nema, ono što su nudili prvi dan to nude i dalje. Jučer je bio neki pozitivan pomak da smo prvi put otvoreno razgovarali u ova četiri mjeseca', kazao je pirotehničar Tomislav Ledić. Iako svakodnevno razgovaraju s predstavnicima poslodavaca - dogovor se još ne nazire. 'Ovo je borba za male plaće koje pirotehničari svojom krvlju svakodnevno zarađuju. Prema tome, poslodavci koji ubiru debeli kajmak u priči oko razminiranja moraju se malo spustiti na zemlju', kazao je Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.