Pismo poginulog pilota Marka Novkovića: ‘Moraš shvatiti da je samo jedan život, zašto ga ne iskoristiš do kraja?’

09.05.2020. 09:39:00

Visoko učilište Algebra objavilo je pismo koje je prije jučerašnje tragedije napisao poginuli pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marko Novković.

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.
Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu – ne žalim za ničim”, napisao je Novković iz svoje pozicije kao 80-godišnjaka.

Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta Hrvatsko Ratno Zrakoplovstvo/Croatian Air Force sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko nas je jučer zauvijek napustio nesretnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Suosjećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim obiteljima objavilo je Visoko učilište Algebra.


Pismo je nastalo na nedavnoj zajedničkoj radionici pilota i kadeta Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri.

“Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju – zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.