PLAKAT S PAVELIĆEM NA ULICAMA SARAJEVA: “Draga hrvatska braćo”

19.09.2017. 13:57:17

Plakat s likom poglavnika NDH Ante Pavelića pojavio se u ponedjeljak u sarajevskom naselju Dobrinja. O svemu je obaviještena policija, potvrđeno je za N1.

Iz Dežurnog operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo za N1 je rečeno kako su u večernjim satima dobili prijavu o plakatu s ustaškim i nacističkim simbolima, na kojem je i fotografija Ante Pavelića, koji počinje sa “Draga hrvatska braćo”. “Pripadnici policije izašli su na mjesto događaja i plakat je uklonjen. Očevid je završen”, rečeno je u sarajevskoj policiji. Sporni plakat počinje riječima: “Pokušaću dati jedan prikaz hrvatske tragedije koju je proživljavao mali hrvatski čovjek”. U proglasu se slavi 10. travnja 1941. kao datum osnivanja Nezavisne Države Hrvatske. Sažetak je to “čestitke” iz 1968. godine, objavljene na dan godišnjice osnivanja NDH koju potpisuje ustaški zapovjednik Vjekoslav “Maks” Luburić.

Foto: twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.