Plan postava na otvorenom Muzeja Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar sufinanciran projektom EU

11.01.2022. 11:06:00

Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije provodi projekt Europskog socijalnog fonda "Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine“koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U okviru Poziva "Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I." već postojeći Muzej Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar
dobit će novi sadržaj. Informativno-edukacijski centar "Barutana 1991" dobit će nove, digitalne sadržaje i interaktivni postav, a posebna zanimljivost prijedlog je budućeg postava vojne i policijske tehnike na otvorenom. Postav će sadržavati postojeća i nova vozila koja će se objediniti na jedinstvenom poligonu površine 1500 metara kvadratnih.
Prema idejnom planu sastojat će se od vojnih i policijskih automobila, dva oklopna vozila, samohodnog protuzračnog vozila, artiljerijskog traktora, topničkog i protuzračnog oruđa, vojnog helikoptera te centrom veze i centrom zračnog motrenja. Postav će biti popraćen informativnim pločama i dostupan na tri strana jezika.

Ovim postavom Bjelovar će dobiti novi, dodatni turistički sadržaj, jedinstveni na proputovanju od Vukovara do Karlovca koji će zasigurno privući brojne posjetitelje. Plod je to višegodišnjeg rada Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijskom, Gradom Bjelovarom, Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom branitelja, općinama koje su pomogle u izvedbi Muzeja OZ i ZP Bjelovar te braniteljskim udrugama i udrugama civilnog društva.

Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.