Plenković: Bernardić nije sposoban voditi oporbu, a kamoli Vladu

27.05.2020. 16:18:00

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću da nije sposoban voditi oporbu, a kamoli hrvatsku Vladu te da će to pokazati skorašnji parlamentarni izbori.

Plenković je također rekao kako nije čuo niti pročitao Bernardićeve kritike koje je predsjednik SDP-a iznio prilikom predstavljanja koalicijskog programa, rekavši da Vlada nije provela niti jednu reformu te da su je obilježili korupcija i 'žetončići'.

"Ne znam, nisam pročitao, nisam slušao. Davor Bernardić nije sposoban biti lider oporbe, a kamoli voditi hrvatsku Vladu. Izbori će to pokazati", izjavio je premijer Plenković novinarima nakon otvaranja smještajnog objekta "Vukovar" na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.

Dodao je da se veseli izravnim sučeljavanjima pa da se onda podvuče crtu mandata ove Vlade.

"Izborna kampanja će uskoro krenuti i onda ćemo vidjeti tko je tko. Siguran da su naši građani i informirani i mudri i da znaju tko je taj kome treba dati povjerenje da u kontekstu ovakvih izazova s kojima se danas nosimo, treba pružiti šansu da vodi Hrvatsku dalje na put gospodarskog oporavka", istaknuo je premijer.

Upitan je li konačan prijedlog 14 kandidata iz VII. izborne jedinice, a među kojima su i  ministar Tomo Medved i članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite Maja Grba Bujević, Plenković je rekao da će ga analizirati na stranačkim tijelima.

"U fazi smo da smo zaprimili prijedloge za izborne liste, tek ćemo na stranačkim tijelima sve analizirati. Prijedloga ima puno više nego kandidata na listama. Maja Grba Bujević je članica HDZ-a, osobno je poznajem i ne čudi me da je naša organizacija Karlovačke županije nju predložila na listi", naglasio je.

Plenković nije želio komentirati objavu Memoranduma o razumijevanju između Ine i Janafa, neobvezujućeg dokumenta za stvaranje pretpostavki za donošenje poslovnih odluka, rekavši kako je sve već objašnjeno.

Premijer je također ocijenio i da su poruke nakon današnjeg sastanka sa sindikatima jako dobre te očekuje da se sličan dogovor postigne sa sindikatima državnih službi.

S obzirom na reaktivaciju gospodarstva i normalizaciju života nakon koronakrize u svim područjima, očekuje da će se oni sektori koji stvarno budu i dalji pogođeni,  dodatno kvalificirati za dodatne mjere.

"Za one za koje bude potrebno - naći će se sredstva", poručio je Plenković.

Premijer Plenković je danas na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" udjelovao na svečanom obilježavanju Dana hrvatske vojske, Dana hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

(Hina) xsmar/xtdel ysp

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.